Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμωτή




Με ταπεινότητα,σεβασμό και συναίσθηση της ιστορικής μνήμης, εορτάστηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στην Καλαμωτή, με την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια, ως ελάχιστος φορος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Ο αγώνας της γενιάς του 1940, μας δίνει ζωντανά και επίκαιρα μηνύματα στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.Μας δίνει το μήνυμα της Εθνικής Ενότητας, της υπέρβασης των διαφορών, της προσπάθειας για το κοινό καλό. Μας δίνει ακόμα το ζωτικό μήνυμα της στράτευσης απέναντι στην παθητικότητα και αδιαφορία.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε η δοξολογία παρουσία όλων των Αρχών, μαθητών, αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής και από τα γύρω χωριά.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γυμνασίου Καλαμωτής κα Βικτωρία Βοξάκη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων των πεσόντων.Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των Σχολείων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Τέλος  οι μαθητές των Σχολείων έκαναν παρέλαση, με την μπάντα του Προοδευτικού Ομίλου, παρουσία των επισήμων


                                                     ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

























ΦΩΤΟ. Μ.ΔΑΜΑΛΑΣ.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία... Επιπλεον φωτογραφίες στο link: http://parelasistinkalamoti.webs.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή