Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ζητούνται... νονοί. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΩΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΤΕΡΑ



ΉΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
από την Αλβανία, μεγάλωσαν και πήγαν στην Καλαμωτή σχολείο, κάποιοι πάλι γεννήθηκαν στον τόπο μας και αποφάσισαν να ασπαστούν τον Χριστιανισμό.
Κατηχήθηκαν μικροί−μεγάλοι,γνώρισαν τη θρησκεία μας, τι προστάζει, τι πιστεύει, τι πρεσβεύει και επέλεξαν να την ακολουθήσουν. Εκείνο που μένει είναι να βαφτιστούν χριστιανοί.

Στην Καλαμωτή

Πέντε ενήλικες από 19−22 ετών και άλλα τόσα μικρά παιδιά,μαθητές του Δημοτικού και απόφοιτοι του Γυμνασίου και Λυκείου του χωριού που διαμένουν στην Καλαμωτή αποφάσισαν να βαφτιστούν χριστιανοί. Ακολούθησαν όλη τη διαδικασία, έκαναν κατήχηση και πλέον είναι έτοιμοι να βαπτιστούν χριστιανοί. Εκείνο που λείπει είναι δύο νονοί, ένας για τον μεγάλο κι ένας ακόμη για το μικρό παιδί. "Το είπα την προηγούμενη Κυριακή στην εκκλησία, το έχω πει σε διαφόρους, συνεχίζουμε την προσπάθεια. " δήλωσε ο π. Απόστολος  Γαλάτουλας. "Έχουν έρθει από την Αλβανία και μένουν πολλά χρόνια στο χωριό. Του ενός έχουν βαπτιστεί και τα δύο του αδέρφια και τώρα ζήτησε να βαφτιστεί κι εκείνος χριστιανός. Κάποιοι ήταν μουσουλμάνοι, δεν έχει σημασία, τώρα έχουν επιλέξει να γίνουν χριστιανοί", συνεχίζει το συλλογισμό του ο πάτερ που ευελπιστεί ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι συμπολίτες του και θα αποφασίσουν να γίνουν πνευματικοί πατέρες στο μυστήριο.

Όλοι μαζί

Το μυστήριο, το οποίο θα τελέσει ο Μητροπολίτης, στην Αγ. Παρασκευή της Καλαμωτής, όποτε ευοδωθεί η προσπάθεια εξεύρεσης νονού, θα γίνει ομαδικά και πριν την τέλεσή του έχουν προηγηθεί ώρες κατήχησης τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά. Όπως και να έχει, το μυστήριο θα είναι πρωτόγνωρο για συμβολικούς συναισθηματικούς λόγους αλλά και λόγω του αριθμού των νεοφώτιστων.πηγή. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου