Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Διατήρηση τις δομής του Οίκου Ναύτου στη Χίο -Απόφαση ανάσα για τους Ναυτικούς.

Διατηρεί τις δομές τους τη Χίο ο Οίκος Ναύτου, σύμφωνα με απόφαση του Πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γ. Βουδούρη. Πριν την απόφαση είχε προηγηθεί σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μ. Σαλμά, του Πρόεδρου του ΕΟΠΠΥ κ. Γ. Βουδούρη και της Προέδρου του Οίκου Ναύτου κας Μ. Δίπλα, για θέματα που αφορούν σε ζητήματα υπηρεσιών υγείας στη Χίο. Ήδη έχουν δοθεί από τις 8 Αυγούστου 2012 οι απαραίτητες οδηγίες προς τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση της απόφασης.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης  είχε υποστηρίξει τη διατήρηση της δομής του ΟΝ στη Χίο δεδομένου ότι παραπάνω από το 20% του πληθυσμού στο νησί, ναυτικοί και μέλη των οικογενειών τους, είναι δικαιούχοι του Οργανισμού. Επιπλέον το σύνολο της ναυτικής κοινότητας της Χίου είχε ζητήσει τη διατήρηση της δομής του ΟΝ καθώς είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με  την εξυπηρέτηση τους όπως αυτό της πολύωρης αναμονής για απλές ιατρικές πράξεις. 
Πρακτικά η απόφαση σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι  θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του ΟΝ και οι σχετικές πληρωμές τους θα γίνονται όπως στο παρελθόν από το αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΝ. Παράλληλα οι δικαιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται και από τις δομές και τους γιατρούς του ΕΟΠΠΥ στη Χίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου