Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Ο Δημόκριτος Ζερβάκης νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ


Καθήκοντα διοικητή της 96ΑΔΤΕ «Χίος», ανέλαβε το πρωί του Σαββάτου ο ταξίαρχος Δημόκριτος Ζερβάκης που παρέλαβε τη σκυτάλη από τον επί δύο χρόνια ταξίαρχο του νησιού Μ. Μεϊμάρη.
Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους στελεχών, οπλιτών και κόσμου στο στρατόπεδο «Γκιάλα», ο απερχόμενος διοικητής εξήρε το έργο των στελεχών της ταξιαρχίας, τονίζοντας ότι η 96 Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής, αποτελεί μία από τις πιο μάχιμες μονάδες της διοίκησης του Αρχιπελάγους.
«Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στο νησί σας και πριν λίγα χρόνια αλλά και τώρα από τη θέση του Ταξίαρχου. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτόν τον τόπο, για τα στελέχη, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό της 96 ΑΔΤΕ που είχαν υψηλό φρόνιμα και δεν έβαλαν ποτέ το προσωπικό συμφέρον πάνω από την ιερή υποχρέωση που έχουν αναλάβει έναντι της πατρίδας», είπε συγκινημένος ο απερχόμενος διοικητής της Ταξιαρχίας.
Την ίδια ώρα, το στίγμα της διοίκησής του έδωσε μέσα από την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του, ο νέος ταξίαρχος του νησιού Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος ανέφερε ότι η δικαιοσύνη και ο επαγγελματισμός θα αποτελέσουν τους βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους θα διοικήσει την 96 ΑΔΤΕ.
«Η διοίκηση ενός στρατιωτικού σχηματισμού σε μία σημαντικά εθνική γεωγραφική θέση όπως το Αρχιπέλαγος, αποτελεί πρόκληση για τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που τη στελεχώνουν. Ο πήχης που έχει μπει ψηλά από τους προκατόχους μου αποτελεί για μένα το σημείο έναρξης της δικής μου διοίκησης. Υπόσχομαι να διοικήσω με σωφροσύνη, δικαιοσύνη, επαγγελματισμό και συναδελφικό πνεύμα», ανέφερε ο ίδιος.
Στην τελετή μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αιγαίου Κ. Μουσουρούλης, ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, ο Μητροπολίτης Μάρκος, πλήθος αιρετών, στελεχών του στρατού αλλά και κόσμου.

Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου