Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων στο Νομό Χίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
           «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Προς:   Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου
          κ. Αθανάσιο Γιακαλή                          
                                                                                  

                              
          κ.Περιφερειάρχη,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε με μεγάλο προβληματισμό τα προβλήματα και τις αστοχίες σε σημαντικά έργα που υλοποιούνται στο Νομό Χίου με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα:
  • Το έργο για τη βελτίωση της εθνικής οδού Χίου – Καρδαμύλων έχει καθυστερήσει σημαντικά, τα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων στα τμήματα που είναι σε εξέλιξη οι εργασίες είναι καθημερινά, ενώ είναι αβέβαιο τόσο το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του έργου, όσο και η ολοκλήρωση του.
  • Το έργο για τη κατασκευή του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Χίου στη Βόρεια Χίο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω του ιδιοκτησιακού, βάζει σε νέες περιπέτειες το έργο, ενώ η Περιφέρεια καλείται να καταβάλει σημαντικό ποσό για την αποζημίωση του αναδόχου.
  • Το έργο για τη βελτίωση των υποδομών στο λιμάνι της Λαγκάδας Χίου σταμάτησε λόγω των αστοχιών της μελέτης.
  • Μια σειρά από έργα που προγραμματίστηκαν για την αξιοποίηση των υδατικών πόρων και για τα οποία δαπανήθηκαν σημαντικοί εθνικοί και κοινοτικοί πόροι, όπως το Φράγμα Κόρη Γεφύρι, το Φράγμα Σαραπιού, τα δίκτυα για την αξιοποίηση του Φράγματος Κατράρη κλπ έχουν μείνει ημιτελή ή αναξιοποίητα.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για την πορεία υλοποίησης των έργων που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Νομό Χίου, καθώς και για την τύχη των έργων που έχουν μείνει ημιτελή η αναξιοποίητα.
Επίσης, παρακαλούμε στο πλαίσιο της συζήτησης να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα έργα που έχουν την απαραίτητη ωριμότητα και προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στο Νομό Χίου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ.
Για το σκοπό αυτό και λόγω της σοβαρότητας των θεμάτων, ζητάμε να πραγματοποιηθεί άμεσα ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί της Χίου.

Με τιμή

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

                     Παύλος Βογιατζής
Επικεφαλής

Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,
Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης
Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου