Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ερώτηση του Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου για την υψηλή τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα - Χίος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

Ερώτηση με θέμα την υψηλή τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων Αθήνα – Χίος και τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατέθεσε ο Βουλευτής Κώστας Τριαντάφυλλος προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
Ο Κ. Τριαντάφυλλος αναφέρεται στις δεκάδες ερωτήσεις από βουλευτές που έχουν κατατεθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια σχετικά με τη σωστή λειτουργία της αγοράς, σε μία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και οι μεταφορές, καθώς και με τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ο βουλευτής αναφέρεται στην περίπτωση της Χίου που εξυπηρετείται αποκλειστικά πλέον από την Οlympic Air με το κόστος μεταφοράς να είναι περίπου ίσο ή και μεγαλύτερο σε σύγκριση με ευρωπαϊκό προορισμό, όπου όμως ο πολίτης έχει τη δυνατότητα επιλογής εταιρίας.
Ο Κ. Τριαντάφυλλος ρωτά τον Υπουργό σε ποιές ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να διορθωθεί η υπάρχουσα κατάσταση, καθώς και σε ποιές ενέργειες έχει ήδη προβεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να ελεγθεί το θέμα του ανταγωνισμού στις αερομεταφορές εσωτερικού προς όφελος του πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου