Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Συναυλία - Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο με το Τρίφωνο, στην " Πανσέληνο " στον Αρχαιολογικό χώρο Εμπορειού.



Το Φεστιβάλ Αξάνεμος και ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του για το καλοκαίρι του 2012 παρουσιάζει τη φετινή του πρόταση για την πανσέληνο στον  αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, όπου πέρσυ 2500 χιλιάδες θεατές ξεναγήθηκαν στο χώρο και απόλαυσαν το αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Γκάτσο.
Ετσι αποφάσισε φέτος να τιμήσει τη μνήμη και το έργο ενός ακόμα μεγάλου δημιουργού ( φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια απ΄το θανατό του) του αξέχαστου Μάνου Λοίζου.Παραλληλα θα υπάρξει κι ένα θεατρικό αναλόγιο  με κείμενα σύγχρονων ελλήνων λογοτεχνών.
Ελπίζουμε πως όπως και πέρσυ, θα ξαναζήσουμε την πιό όμορφη νύχτα του Χιώτικου καλοκαιριού σ΄έναν απ΄τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου.
Μάνος Λοίζος 30 χρόνια..μετά
" Στου φεγγαριού τις όχθες "
Τοποθεσία : Αρχαιολογικός χώρος Εμπορειού
Ημέρα: Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012 ( Πανσέληνος )
Αφιέρωμα στο μεγάλο έλληνα συνθέτη Μάνο Λοίζο που σημάδεψε με το έργο του τη πορεία του ελληνικού τραγουδιού και στιγμάτισε τα πολιτιστικά και κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του τόπου μας.Συνθέσεις και τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο και που 30 χρόνια μετά το θάνατό του είναι πιό διαχρονικά από ποτέ.Παραλλήλως θα υπάρχει κι ένα μικρό θεατρικό αναλόγιο με κείμενα σύγχρονων ελλήνων λογοτεχνών που μελοποίησε κατά καιρούς ο συνθέτης.
Συντελεστές της παράστασης,το Τρίφωνο : Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Περαντάκος.
Δημήτρης Παπαλάμπρου:Κιθάρες
Ευαγγελία Μαυρίδου :Πιάνο/πλήκτρα
Γιάννης Γρυπαίος
:Μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος :Τύμπανα κρουστά
Δημήτρης Υφαντής :Μαντολίνο,κιθάρα,
Θεατρικό αναλόγιο/Αφήγηση απ΄τον ηθοποιό: Γιάννη Ζαφείρη( καλλιτεχνικό διευθυντή Δη.Πε.Θε Β.Αγαίου), και τις:Μαρία Παππά, Μαρκέλα Φραγκομίχαλου.
Η  συναυλία αρχίζει στις 21:30' και η είσοδος είναι ελεύθερη.Οσοι επιθυμούν ν΄ανέβουν νωρίτερα στις 20:30΄ θα γίνεται ξενάγηση στον αρχαικό οικισμό απ΄τους αρχαιολόγους του χώρου.
Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το  Δη.Πε.Θε Β.Αιγαίου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια για το Φεστιβάλ Αξάνεμος: Γιώργος Περαντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου