Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Απάντηση για τα ζητήματα κτηματογράφησης Χίου

Απαντώντας σε νέα πρόσφατη ερώτηση του Βουλευτή N. Χίου, της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Μουσουρούλη για τα ζητήματα κτηματογράφησης στο Ν. Χίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναφέρει την πρόθεση της «Κτηματολόγιο ΑΕ» να ζητήσει από το Δήμο Ιωνίας, τη διοργάνωση συνάντησης, εντός του Μαΐου, με υπηρεσιακά στελέχη της εταιρίας, με πολίτες ή εκπροσώπους τους, με φορείς της Πολιτείας, των ΟΤΑ και των συναφών τοπικών επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων.


Ο Πρόεδρος της «Κτηματολόγιο ΑΕ», είχε τη βούληση να επικοινωνήσει με τον κ. Μουσουρούλη σχετικά με το περιεχόμενο των Ερωτήσεών του και να του μεταφέρει την αποφασιστικότητά του για λύση. Ο Βουλευτής Ν. Χίου, επεσήμανε την ανάγκη επί τόπου ενημέρωσης της διοίκησης της «Κτηματολόγιο ΑΕ» και πρότεινε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, κατά προτεραιότητα, ως περιπτωσιολογία (case study).

Στην απάντησή του, το Υπουργείο, αναγγέλλει ότι η ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Μονάδας Τεχνικής Υποστήριξης θα λάβει χώρα στην προαναφερθείσα συνάντηση και αναφέρει ότι η «Κτηματολόγιο ΑΕ δρομολογεί ήδη τις διαδικασίες που θα επιτρέψουν την αξιοποίηση όλων των εξωδικαστικών δυνατοτήτων διόρθωσης των εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών, χωρίς την επιβάρυνση των πολιτών, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις που οι εσφαλμένες εγγραφές οφείλονται σε αστοχίες της διαδικασίας κτηματογράφησης.»

Τέλος, στο ερώτημα του Βουλευτή σχετικά με την ενίσχυση των τοπικών κτηματολογικών γραφείων με επιστημονικό προσωπικό, το Υπουργείο αναφέρει ότι διερευνά λύση μονιμότερου χαρακτήρα.

Παρά τη χρονίζουσα στασιμότητα του θέματος, από την απάντηση του Υπουργείου, αλλά και από την επικοινωνία του Κ. Μουσουρούλη με τη Διοίκηση της «Κτηματολόγιο ΑΕ», διαφαίνεται διάθεση θετικής ανταπόκρισης της εταιρείας στις προτάσεις των κατοίκων της περιοχής, των θεσμικών φορέων και του Βουλευτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου