Μεγάλη επιτυχία είχε η παράσταση που διοργάνωσε το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου στα σοκάκια της Καλαμωτής. Πλήθος κόσμου απόλαυσε αυτήν την μαγευτική μουσική πανδαισία.
Οι θεατές και οι θεάτριες περιδιάβαιναν το χωριό όχι σαν περαστικοί. αλλά σαν συνοδοιπόροι σε έναν ηχητικό -γαλαξία-.Από σταθμό σε σταθμό. αφήνονται στη μνήμη και στον στοχασμό, σε μια ποιητική περιήγηση μέσα στο έργο του μουσικού μουσουργού- έργο λαϊκό, βαθιά ανθρώπινο, δεμένο με τον τον αγώνα και το πάθος του ελληνικού λαού.
Στη διάρκεια της διαδρομής οι μελωδίες συναντιούνται στον αέρα, μπλέκονται μεταξύ τους σαν να τραγουδάει όλο το χωριό - άλλοτε ψιθυριστά. άλλοτε δυνατά, σαν κραυγή η σαν μυστήριο.
Η κάθε ομάδα ακολουθούσε διαφορετική διαδρομή έτσι ώστε κάθε περιπατητής έχτιζε την δική του εμπειρία. φτιάχνοντας το δικό του τοπίο, ένα μικρό - λύχνο του άστρου - μέσα στο σώμα της Καλαμωτής.
Η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πρωτοπόρου των μονοπατιών Γιώργου Χαλάτση, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μαϊο,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου