Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Κατέρρευσε ετοιμόρροπο στην κάτω πλάτσα της Καλαμωτής ...


Κάποτε η Καλαμωτή έσφυζε από ζωή και τα σπίτια στέγαζαν τα όνειρα τους. Σήμερα, ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα στο έλεος της φθοράς του χρόνου, κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των κατοίκων..

 Τα  Μαστιχοχωρούσικα Νέα επανέρχονται για μια ακόμα φορά στο χρόνιο πρόβλημα των ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Καλαμωτή, με αφορμή την  τραγωδία στην Σάμο με δυο νεκρά παιδιά από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το Βόρειο Αιγαίο και κάνουμε έκκληση στους υπεύθυνους και στο Κοινοτικό Συμβούλιο να σκύψουν στο χρόνιο πρόβλημα του χωριού πριν θρηνήσουμε αθώα θύματα.Τότε ένα είναι σίγουρο ότι θα ζητηθούν ευθύνες.

Σήμερα  στην Καλαμωτή τα ετοιμόρροπα σπίτια είναι αρκετά και υπάρχει ο κίνδυνος κατάρρευσης.

Διαστάσεις έντονης επικινδυνότητας προσλαμβάνει η επιβάρυνση των ετοιμόρροπων ιδιόκτητων κτηρίων στην Καλαμωτή. Το μεσημέρι, έπεσε ένα ετοιμόρροπο κτίσμα που βρίσκεται στην κάτω πλάτσα στον  δρόμο που ενώνει την  κάτω πόρτα και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Αυτό συμβαίνει λόγω των άσκημων καιρικών συνθηκών, τα ακατοίκητα σπίτια που βρίσκονται στο έλεος της φθοράς του χρόνου,  έχουν γίνει βραδυφλεγείς βόμβες που μπορεί οποτεδήποτε να σκάσουν προκαλώντας ατυχήματα σε άτυχους περαστικούς που για κακή τους τύχη βρέθηκαν εκεί.



ΦΩΤΟ Αγγελική - Γιάννης Γαλάτουλας






















































 




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου