Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Έφυγε ο συνταξιούχος Δικηγόρος Ντίνος Τριαντάφυλλος




                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη Χίο, σήμερα 25 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30 π.μ. συνήλθαν εκτάκτως τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στα γραφεία του Συλλόγου επί τω αγγέλματι του θλιβερού γεγονότος του θανάτου του αξιότιμου συνταξιούχου συναδέλφου μας Κωνσταντίνου ( Ντίνου) Τριαντάφυλλου και το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει:
1.Να παρακολουθήσει σύσσωμο την επικήδεια εκφορά του.
2.Να διατεθεί αντί στεφάνου στη μνήμη του, χρηματικό ποσό υπέρ του Γηροκομείου Χίου «ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ».
3.Τη σύνταξη του παρόντος ψηφίσματος, την εκφώνησή του εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου στην τελετή της κηδείας του, τη δημοσίευση αυτού στον τοπικό Τύπο και την επίδοσή του στην οικογένειά του.
«Ο Κωνσταντίνος (Ντίνος, όπως όλοι τον γνώριζαν και τον γνωρίζαμε) Τριαντάφυλλος υπήρξε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου μας, διορισθέντος στο Πρωτοδικείο Χίου με το, από 25.08.1965 Βασιλικό Διάταγμα, εγγραφείς στα Μητρώα του Συλλόγου την 10.9.1965. Προάχθηκε σε δικηγόρο παρ Εφέταις στις 19.12.1979 και υπέβαλλε την παραίτησή του λόγω συνταξιοδότησης στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο στις 30.12.2008. Διετέλεσε μέλος του Δ. Συμβουλίου κατά την περίοδο της Προεδρίας του αείμνηστου δικηγόρου και Δημάρχου Χίου Σωκράτη Χέλιου.
Ο Ντίνος Τριαντάφυλλος γέννημα θρέμμα της Καλαμωτής Χίου υπήρξε μια επιβλητική σαν φυσιογνωμία παρουσία, με υψηλό ανάστημα που τον καθιστούσε διακριτό ανάμεσα στο κόσμο. Εξ ίσου διακριτό όμως τον έκαναν οι νομικές γνώσεις του, με το πείσμα και τη προσήλωση στη λεπτομέρεια, καθώς και η μαχητικότητά του δοσμένη με ένα δωρικό λόγο που αποτυπώθηκΆνθρωπος δημοκρατικών αντιλήψεων, υπήρξε -σε δύσκολα πολιτικά χρόνια- ηγετικό στέλεχος της νεολαίας ΕΣΔΗΝ και υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κέντρου.
Οικογενειάρχης, νυμφευμένος με την Άρτεμη Γκιούλη, κόρη αστικής οικογένειας από το Βροντάδο της Χίου, η οποία στάθηκε για εκείνον ακούραστη σύντροφος στη ζωή και στην εργασία του, μεγάλη συμπαραστάτις και στην πολύχρονη ασθένειά του. Με την σύζυγό του Άρτεμη ευτύχησε να αποκτήσει τρία ξεχωριστά παιδιά, την Μάρω που σταδιοδρομεί στην Αγγλία ως μηχανολόγος μηχανικός και πανεπιστημιακή, τον Δημήτρη, ηλεκτρολόγο μηχανολόγο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο νησί μας και την οικεία και αγαπητή σε εμάς, την Καλλιόπη (Κέλυ) διοικητική δικαστή και ήδη Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ τύχη αγαθή τον έκανε και παππού με τέσσερα εγγόνια.
Αγαπητέ μας Ντίνο, καλό σου ταξίδι και ας είναι αιωνία η μνήμη σου.
Χίος 26.09.2019
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ανθίππη Μιλ.    Ζαννάρα                                                               Αικ. Χούλη

ΤΑ ΜΕΛΗ
Χριστίνα Γαλάτουλα Αντιπρόεδρος, Γεώργιος Ράγκος Ταμίας, Μαρία Σκαμάλου, Γρ. Αλοιμόνου, Κ. Μισόβουλος, Ν. Παπαχατζίδης, Χρ.Σπηλιόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου