Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Κοπή Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου





Την Κυριακή των Θεοφανείων το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού (έτος ιδρύσεως 1792) Γυμνασίου Χίου, πραγματοποιήθηκε, η καθιερωμένη από δεκαετιών, εκδήλωση της ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπιτας, με ομιλία, συνοπτική παρουσίαση δράσεων του Συνδέσμου και με επίδοση τιμητικών πλακετών. 
Προσήλθαν όλες οι Αρχές του Τόπου: Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής, Διοικητές και Διευθυντές Υπηρεσιών και φυσικά ο κ. Ταξίαρχος με πολλά ανώτερα στελέχη της Ταξιαρχίας. Η μεγάλη αίθουσα γέμισε με συντοπίτες μας και με συναδέλφους του Συνδέσμου. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιώτατος π. Αντώνιος Πρελιάς, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ο οποίος βρισκόταν στις Οινούσσες. Ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές της επίδοσης των τιμητικών πλακετών στον Ταξίαρχο κ. Παναγιώτη Κιμουρτζή, στην ομάδα σκοποβολής που πρώτευσε σε Πανελλήνιους αγώνες, αλλά και σε δύο ιστορικά μέλη του Συνδέσμου, κ.κ. Κων. Νίκαρη και Άγγελο Καλλίτση.

 Πολύ ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη η ομιλία του επίτιμου Σχολικού Συμβούλου, Τχη (ΠΖ), κ. Κων. Φραγκομίχαλου που ανέπτυξε το θέμα: « Ο Χίος μαχητής ως πρόμαχος της Ελληνικής Ελευθερίας στην πορεία της Ιστορίας». Με προβολή φωτογραφιών παρουσιάστηκε συνοπτικά ένα μέρος του έργου του Συνδέσμου κατά το 2018.
Κατά τους χαιρετισμούς τους, όλοι οι ομιλητές (Ταξίαρχος, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος), υπογράμμισαν το ουσιώδες και αξιόλογο έργο του Συνδέσμου.Oi δράσεις που πραγματοποιεί σύμφωνα με τους στόχους που θέτει, χωρίς δημοσιοποιήσεις και διατυμπανίσεις. Ιδιαίτερα, ο κ. Ταξίαρχος, με μια αναλυτική αναφορά του, σημείωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Εφέδρων Αξιωματικών, αλλά επίσης, εκθείασε και το γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων, Εφέδρων Αξιωματικών και εθνοφυλάκων, στο να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του στρατεύματος, να παρουσιάζονται και να συμμετέχουν με ψυχή και πάθος σε ότι καλούνται να πράξουν.
 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτιος Κάρμαντζης, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Γεν Γραμματέας του Συνδέσμου, συγκίνησε με τα καλά του λόγια για τον Σύνδεσμο μας και τις προτροπές του για ισχυρή εθνική συνείδηση και ομόνοια
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.


 Ο Παύλος Καλογεράκης Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ευχήθηκε σε όλους.

« Καλή Χρονιά,ευλογημένη,ειρηνική,δημιουργική,για τον καθέναν και την Πατρίδα μας» 

            ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου