Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η έγκαιρη επέμβαση της εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης της Καλαμωτής - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ - και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο την φωτιά στην Καλαμωτή.




Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 το μεσημέρι στην Καλαμωτή, στη θέση Μπορός νοτιοδυτικά του σταύλου Φιστέ.
Η φωτιά εκδηλώθηκε από ιδιώτη από άλλο χωριό που πήγε να κόψει αγέλωπα για τα ζώα του με χορτοκοπτικό, με αποτέλεσμα οι σπίθες να προκαλέσουν φωτιά στα ξερά χόρτα. Ο ίδιος προσπάθησε να την σβήσει με κλαδιά ελιάς, αλλά η φωτιά ξέφυγε, πέρασε τον ποταμό και συνέχισε να καίει προς την Κώμη χόρτα και αρκετές ελιές, μέχρι το γεφύρι της Μισαργιάς όπου την έσβησαν.

Η εθελοντική ομάδα πυρόσβεσης ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ, από την Καλαμωτή με δύο οχήματα έφθασε έγκαιρα στο σημείο της πυρκαγιάς και συνετέλεσε τα μέγιστα για την κατάσβεση της. Στο σημείο της πυρκαγιάς κατέφθασαν επίσης 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης από τα γύρω χωριά που βοήθησαν στο να σβήσει και να μην προχωρήσει η φωτιά. 
Ο υπαίτιος για την φωτιά συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια, από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής που επιλήφθηκε του συμβάντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου