Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Μήνυμα χαράς και ελπίδας…η Ανάσταση του Κυρίου. Χρόνια Πολλά σε όλους!




Συνεργείο του Δήμου, που έστειλε ο Αντιδήμαρχος Ν.Χίου κ. Ανδρέας Βεργίτσης και με την επίβλεψη του Προέδρου της Καλαμωτής κ. Νικολάου Γαλάτουλα πριν την Μ. Εβδομάδα, καθαρίστηκε και βάφτηκε το χωριό.
Ντυμένο στα γιορτινά του υποδέχθηκε δεκάδες επισκέπτες που ήλθαν να γιορτάσουν της Άγιες ημέρες του Πάσχα στην Καλαμωτή. Μεγάλη συμβολή στο εορτασμό του Πάσχα την Μ. Παρασκευή, είχε ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής με μπροστάρη τον ακούραστο Πρόεδρο, Καθηγητή Γεώργιο Σφήκα μαζί με τα μέλη του Δ.Σ. έψαλλαν με την χορωδία του Ομίλου τα εγκώμια που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης στο εκκλησίασμα.
Επίσης με τους ήχους της μπάντας του Π.Ο.Κ. έγινε η περιφορά του επιταφίου και με την χορωδία να ψάλλει το η ζωή εν τάφω και το Ω γλυκύ μου έαρ, με βαθιά θρησκευτική ευλάβεια στους δρόμους του χωριού, φωτισμένους από τους φανούς που τοποθέτησαν τα μέλη του Π.Ο.Κ. Συμμετοχή είχε και ο εθελοντικός Σύλλογος πυρόσβεσης ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ για τα ξύλα και την άμμο που χρησιμοποιήθηκαν για το άναμα της φωτιάς το βράδυ της ανάστασης.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το βράδυ του Μ. Σαββάτου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή, η Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Καλαμωτούσοι και Καλαμωτούσαινες, καθώς και επισκέπτες όλων των ηλικιών συνέρρευσαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής και παρακολούθησαν με κατάνυξη την αναστάσιμη λειτουργία, προσμένοντας να ακούσουν από τα χείλη του π. Απόστολου Γαλάτουλα το Αναστάσιμο Ευαγγέλιο και να λάβουν το Άγιο Φως .
Με το «Χριστός Ανέστη» οι καμπάνες του Ναού ήχησαν χαρμόσυνα αναγγέλλοντας την Ανάσταση του Κυρίου, ο ουρανός φωτίστηκε με εκατοντάδες πυροτεχνήματα ενώ το πλήθος κρατώντας κεράκια με το αναστάσιμο φως στα χέρια, αντάλλαζαν φιλιά και ευχές μεταδίδοντας ο ένας στον άλλο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου, που γεμίζει ελπίδα και πίστη τις ψυχές των ανθρώπων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου