Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ελλείψεις από προσωπικό,στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης [ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ ] Χίου




Το Κέντρο Φυσικής, Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Χίου, βρίσκεται στην περιοχή Λατόμι, σε απόσταση 3 χιλ. από την πόλη της Χίου.Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο , του Νοσοκομείου Χίου, όπου λειτουργούσε από το 2006 ως ΚΕΚΥΚΑμεΑ Χίου.
Το (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Χίου, το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του η τοπική κοινωνία από το 2006, όταν το γνώρισε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ Χίου) μέχρι και σήμερα. Το Κέντρο ενθαρρύνει τα άτομα με αναπηρία του νομού «να βγουν από το σπίτι».
Με την κατάργηση του ΚΕ.Κ.Υ.Κ.ΑμεΑ ως ΝΠΔΔ βάσει του Νόμου 4025/11 ΦΕΚ 228/Α΄/2-11-2011 περί, [Ανασυκγρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα αποκατάστασης Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις]; μετονομάστηκε σε Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης [ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.] και εντάχθηκε στο Γεν. Νοσ. Χίου, ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ.
ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ βρέθηκαν στο χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.και διαπίστωσαν αμέσως τις ελλείψεις σε προσωπικό, [ ιατρικό, παραίατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό.]
Από την αρχή της λειτουργίας του η κύρια φιλοσοφία του Κέντρου ήταν ότι ο άνθρωπος με αναπηρία δικαιούται να είναι μέρος του κοινωνικού ιστού με ισότιμη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Χίου, στην παρούσα φάση είναι σε θέση να παρέχει στα μέλη του υπηρεσίες  αποκατάστασης, που αναλυτικότερα σημαίνουν ατομικές συνεδρίες φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείες, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του λιγοστού προσωπικού.
Καλούμε τους τοπικούς φορείς, Περιφερειακή Ενότητα Χίου, Δήμος Χίου και τους Βουλευτές, να βοηθήσουν  το Κέντρο να επανδρωθεί από προσωπικό για να υλοποιήσει επωφελή προγράμματα για τα μέλη του.
Την αναπηρία δεν την επιλέγει κανείς…Απλά συμβαίνει! Εμείς όμως επιλέγουμε τη στάση μας απέναντι στην αναπηρία και είμαστε υπεύθυνοι για αυτή!
Ας ανοίξουμε δρόμους επικοινωνίας,συνεργασίας, κοινωνικής ισότητας και δικαιοσύνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου