Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Στηρίζει Βουρνού, καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου


Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου - Ανθίππη Ζανάρα -


Την στήριξή του στον δήμαρχο Χίου κ. Μανώλη Βουρνού στην ενέργειά του να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση για την ΒΙΑΛ, παρέχει με ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, τονίζοντας ότι το ακίνητο παραχωρήθηκε ως κέντρο  καταγραφής προσφύγων και μεταναστών και όχι ως  «κλειστό  κέντρο κράτησης».
Επισημαίνει την παντελή απουσία της οργανωμένης πολιτείας στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και εξάρει την αλληλεγγύη της χιακής κοινωνίας και των υπηρεσιών και φορέων του νησιού για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών των προσφύγων και μεταναστών.
Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στα Ταμπάκικα «σε βάρος των συμπολιτών μας, στο πρόσωπο των οποίων ψαράδες, νοικοκυρές, γιατροί, κάθε λογής επαγγέλματος συμπολίτες μας και άνεργοι διέσωσαν, γιάτρεψαν, περιέθαλψαν, ένδυσαν και σίτισαν τους πρόσφυγες της Συρίας και τους μετανάστες».
Καλεί, τέλος, την πολιτεία εν όψει και της επιδεινούμενης κατάστασης στο νησί «να αναλάβει τις ευθύνες της στο μέτρο που της αναλογούν δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις  στα προβλήματα του προσφυγικού – μεταναστευτικού και να μην είναι ωσεί παρούσα  στις εξελίξεις».Πηγή Αstraparis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου