Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μαύρα Βόλια Χίου: Ψηφίστηκε ως η ομορφότερη παραλία της Ελλάδας


Μία ξεχωριστή, με εμφανή τα σημάδια του ηφαιστείου, τα Μαύρα Βόλια της Χίου αναδείχθηκαν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, ως η ομορφότερη παραλία της χώρας μας.



Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία του meteo-news.gr για τηνομορφότερη παραλία της Ελλάδας . Στην τελική φάση 11762 αναγνώστες ψήφισαν μία από τις 10 επικρατέστερες, από την 1η φάση της ψηφοφορίας,παραλίες. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η παραλία Μαύρα Βόλια της Χίου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 

Τα Μαύρα Βόλια είναι μία ξεχωριστή παραλία, που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι τα ολόμαυρα βότσαλά της, αποτέλεσμα έκρηξης κοντινού ηφαιστείου που είχε γίνει στην αρχαιότητα.


Η παραλία, γνωστή και ως Μαύρος γιαλός, βρίσκεται νοτιοδυτικά, 30 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη και δίπλα στο χωριό Εμπορειός. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, βαθιά και συνήθως παγωμένα, ενώ παίρνουν το σκούρο χρώμα τους από το χρώμα των βοτσάλων. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη, από τα οποία το δεύτερο είναι γνωστό και ως Φώκι.



Τα Μαύρα Βόλια βρίσκονται κοντά στο (ανενεργό πλέον) ηφαίστειο Ψάρωνας, στο οποίο χρωστάει τα στρογγυλά, γυαλιστερά, μαύρα βότσαλά της.Πηγή.ΤΗΕ ΤΟC
Φωτογραφίες: Δήμος Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου