Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Έφυγε ο Γεώργιος Μονίαρος του Ευθυμίου




Έφυγε σε ηλικία 94 ετών ο Γεώργιος Μονίαρος του Ευθυμίου.Η κηδεία του έγινε σήμερα το απόγευμα 3 Ιανουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.Στην τελευταία του κατοικία τον συνόδευσαν  όλοι οι χωριανοί του , φίλοι της οικογένειας  από τα γύρω χωριά και από την πόλη της Χίου.

Ο Γεώργιος Μονίαρος βαπτισμένος με τα Χριστιανικά  ιδεώδη, ήταν ο πραγματικός άνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξεως. Για την μεγάλη του προσφορά, ως νεωκόρος επί 70 έτη στον Ιερό Ναό
Αγίας Παρασκευής, τιμήθηκε δύο φορές από την Εκκλησία, την πρώτη από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Διονύσιο τον έκανε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ και η δεύτερη από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκο που τον έκανε ΕΚΚΛΗΣΙΑΡΧΗ. Ήταν πάντα γαλήνιος και προσηνής και προφανής η θέρμη των αισθημάτων του.

Ο Γιώργης υπήρξε, εργατικός, σεμνός και έντιμος.Ήταν καλόκαρδος και αγαπητός, με αγνά αισθήματα και ευγένειας ψυχής. Σωστός επαγγελματίας στο καφενείο που λειτουργούσε επί πολλά χρόνια στην πάνω πλατεία του χωριού μαζί με την αείμνηστη αδελφή του Νίκη.
Αγαπούσε πολύ τα ανήψια του, τα οποία τα τελευταία χρόνια ήταν δίπλα του και τον φρόντιζαν. 

Προσωπικά θα σε θυμάμαι για πάντα καθώς πιστεύω και όλοι οι Καλαμωτούσοι θα σε θυμούνται, γιατί θα ζείς μέσα στη μνήμη μας και στου καθενός ξεχωριστά τις θύμισες.

Στα ανήψια του και στης οικογένειες των, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου