Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Χάνει ο υπερχειλιστής του Κατράρη



                       ΤΑ ΙΧΝΗ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΝΕΡΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ∆ΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟ∆ΙΟΙ





ΥΠAΡΧΕΙ ΠΡOΒΛΗΜΑ διαρροής στον υπερχειλιστή του Φράγματος Κατράρη; Πρόθεση μας δεν είναι να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην αποκαθήλωση του μεγάλου υδρευτικού έργου. Στόχος της δημοσιογραφικής καταγραφής είναι να αποτυπώσει την πραγματικότητα και να προκαλέσει τις απαραίτητες επισκευαστικές παρεμβάσεις, αν συμβαίνει κάτι, ή την απαραίτητη ενημέρωση για να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις που δημιουργούνται.

Απώλειες

Κάτοικοι της περιοχής μας ενημέρωσαν ότι τις ημέρες του Πάσχα, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις το φράγμα και ο υπερχειλιστής είχαν γεμίσει. Όπως είναι φυσικό, ο υπερχειλιστής από τη στέψη του (κορυφή) διοχέτευε το περίσσευμα των νερών με τον τεχνητό αγωγό στην κοίτη του Κατράρη.
Όμως, χωρίς να δηλώνουν ειδικοί, χωρίς να έχουν κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις, επισήμαναν ότι νερά διέρρεαν και από το τοιχίο της υπερχείλισης.

Αυτοψία

Επισκεφθήκαμε το χώρο λίγες μέρες αργότερα. Ο υπερχειλιστής έχει αδειάσει και η κοίτη του χείμαρρου Κατράρη είναι γεμάτη, στην κάθοδο προς Καλαμωτή-Κώμη. Στα θεμέλια του υπερχειλιστή τρέχουν νερά από πέντε σημεία, ενώ παλιά ξηρά ίχνη απωλειών υπάρχουν και ψηλότερα.
Αυτό που ζητάμε είναι να πραγματοποιηθεί αυτοψία, να εξετασθεί το φαινόμενο, αν συντρέχουν λόγοι να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της στεγανότητας, αλλά και να ενημερωθεί σωστά το κοινό για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου