Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

"Καθοδηγούμενη και άδικη η απόφαση Λοβέρδου" τονίζει η Μ. Σταυρινούδη


Με τον υπουργό Παιδείας Ανδ. Λοβέρδο συναντήθηκε η βουλευτής Χίου Μ. Σταυρινούδη για το θέμα της ίδρυσης Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πανεπιστημιακή μονάδα της Ρόδου, τονίζοντας όπως προκύπτει από ανακοίνωσή της, «ότι η αιφνίδια απόφαση της αφαίρεσης του Τμήματος από το Πανεπιστήμιο της Χίου επιεικώς χαρακτηρίζεται αδικία προς το λαό της Χίου».
Παρά το ότι έχουν υπάρξει αρκετά νεότερες εξελίξεις και ο προσανατολισμός της τοπικής κοινωνίας και του Πανεπιστημίου αναδιαμορφώθηκε από την συνάντηση το περασμένο Σάββατο από τους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς εκπροσώπους του νησιού, η κ. Σταυρινούδη εμμένει στις προσπάθειες για να διατηρηθεί το Τμήμα Τουρισμού. 

Κατά τη συνάντηση υπήρξε έντονος και επίμονος διάλογος μεταξύ του Υπουργού και της Βουλευτού όπου η κ. Σταυρινούδη προσπαθούσε να αιτιολογήσει την ανάγκη διατήρησης του Τμήματος Τουρισμού στην Χίο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπήρξε κατ΄ αρχάς απόφαση για τη δημιουργία αυτού στον Πανεπιστημιακό χώρο του νησιού.
Κατά τη συζήτηση ο κ. Λοβέρδος προέταξε ως δικαιολογία της μετακόμισης του Τμήματος  Τουρισμού από τη Χίο στην Ρόδο γιατί «η Χίος δεν διαθέτει ούτε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο», άποψη που διακρίνεται από μονομερία δεδομένου ότι η Ρόδος ως γνωστόν είναι μεγαλύτερο νησί και έχει μια χρόνια παράδοση και ανάπτυξη στον τουρισμό .Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν τη καθιστά και ειδήμων για να στελεχώσει ένα οικονομικό πανεπιστημιακό τμήμα.
Άποψη της Βουλευτού είναι ότι θα μπορούσε να υπάρξει  μία σύμπραξη του Τμήματος Τουρισμού με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Χίο, τη Λέσβο, τη Ρόδο κλπ, για την πρακτική εξάσκηση και τη μετέπειτα επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων χωρίς αυτό να εμποδίζεται από τη γεωγραφική εγκατάσταση του τμήματος, πρόταση που ουδόλως εξετάστηκε.
Μετά τη συνάντηση η κ. Σταυρινούδη δήλωσε:
«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της ¨μετακόμισης ¨ του Τμήματος Τουρισμού από το νησί μας , είναι αναντίστοιχη και ανακόλουθη. Σε μία περίοδο ανάκαμψης δε γίνεται να λαμβάνονται τέτοιου τύπου αποφάσεις αφαίρεσης πανεπιστημιακών Τμημάτων ειδικά όταν αυτά αφορούν το μέσο υποστήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας εν έτη 2014. Καλώ δε δημόσια την Σύγκλητο να μας παραθέσει αιτιολογημένα τους λόγους που οδηγούν σε αυτή την Απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση που εμφάνισε το εν λόγω Τμήμα ενόσω με απόφαση του 2010 δεν συμπεριλήφθηκε στα μηχανογραφικά των υποψηφίων!»Π.π
Επίσης η Βουλευτής την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 5.00 μ.μ.στην αίθουσα του΄΄ ΟΜΗΡΕΙΟΥ΄΄, καλεί όλες τις τοπικές αρχές και θεσμικούς φορείς, σε κατεπείγουσα συζήτηση με θέμα ΄Τμήμα Τουρισμού Πανεπιστημίου Αιγαίου ΄,  για να ακούσει τις απόψεις τους για τυχόν περαιτέρω ενέργειες, παρών θα είναι και ο Πρύτανης κος Στέφανος Γκρίτζαλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου