Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ειδικότητες ναυτιλιακών ηλεκτρολόγων - ηλεκτρονικών στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου, του Σταύρου Μιχαηλίδη.



Πριν λίγες ημέρες προκάλεσε ικανοποίηση η ανακοίνωση του Βουλευτή κυρίου Κ. Τριαντάφυλλου, ότι στο Αριθ. ΦΕΚ (τεύχος Β' 2099, 31.07.2014) δημοσιεύθηκε η Ίδρυση Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου. Πρόκειται για πολύ καλή εξέλιξη. Το επόμενο βήμα που ο υπογράφων συνιστά (με σεβασμό) στους Βουλευτές μας είναι η προσπάθεια δημιουργίας και ένταξης στην ομάδα προσανατολισμού ναυτιλιακών επαγγελμάτων του ΕΠΑΛ, ειδικότητας «ναυτιλιακού» ηλεκτρολόγου/ηλεκτρονικού που θα ικανοποιήσει, αφενός τις μεγάλες ανάγκες της ναυτιλίας για αυτές τις ειδικότητες τα επόμενα χρόνια, αφετέρου θα δώσει θέσεις εργασίας σε Έλληνες, που σήμερα καλύπτονται από αλλοδαπούς .
Η «συμπληρωμένη» Διεθνής Σύμβαση STCW, η οποία ρυθμίζει τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, απαιτεί την ύπαρξη αυτών των ειδικοτήτων στα πλοία. Πέραν της αναπροσαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος στις ΑΕΝ, θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν με συνεργασία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Παιδείας δίνονταν η δυνατότητα τέτοιας πιστοποιημένης εκπαίδευσης και στα ΕΠΑΛ.
Είμαι βέβαιος, ότι οι Βουλευτές μας, σε συνεργασία με παράγοντες της ναυτιλίας, μπορούν να το επιτύχουν. Η Χίος επιβάλλεται να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στη θάλασσα.

Σ. Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου