Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ρεκόρ αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα - Απούσα η Χίος, του Σταύρου Μιχαηλίδη


Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις αρμοδίων υπηρεσιών, ο αριθμός των τουριστών που θα επιλέξουν την Ελλάδα το 2014 θα ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια!! Μεγάλο ποσοστό από αυτό τον τεράστιο όγκο επιβατών θα διακινηθεί, κυρίως, από τα αεροδρόμια και από τα λιμάνια της χώρας.
Η αλματώδης αύξηση των αφίξεων τουριστών στην Ελλάδα προσδοκάται ότι θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα πενταετίας.
Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 29ης Μαϊου δημοσιεύθηκε ο πίνακας  στον οποίο εμφανίζεται η εκτιμώμενη κίνηση αφίξεων επιβατών στα αεροδρόμια της Χώρας. Σε όλα τα αεροδρόμια η εκτιμώμενη αύξηση κυμαίνεται από 9% έως 122%, με τη γειτονική μας Σάμο να αναμένει αύξηση των επισκεπτών της κατά 51%.
Όπως  παρατήρησα, το αεροδρόμιο της Χίου απουσιάζει ( όπως απουσιάζει και της Λέσβου και της Λήμνου, δηλαδή το Β. Αιγαίο). Αυτό σημαίνει ότι οι αφίξεις στη Χίο είναι αμελητέες, δεν υπάρχει για τη Χίο τουριστικό «ρεύμα». Και προστρέχω, δεν φταίει το αεροδρόμιο, διότι και το θέμα του αεροδρομίου θα είχε επιλυθεί αν έσπρωχνε η ανάπτυξη.
Παράδοξο και αδιανόητο αυτός ο τόπος τον οποίον έχουν εξυμνήσει όλοι οι περιηγητές στους αιώνες και ο οποίος γοητεύει τον κάθε επισκέπτη, να μην είναι κύριος, ούτε καν δευτερεύων τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, του Αιγαίου.!!
Έχουν ειπωθεί πολλά στο παρελθόν για το γεγονός και τις αιτίες που είμαστε σ’ αυτήν τη θέση. Επανέρχομαι μόνο για μια παραίνεση  Μαΐου δημοσιεύθηκε
στις νέες αυτοδιοικητικές Αρχές της Χίου και της Περιφέρειας. Ας σχεδιάσουμε σωστά τη στρατηγική μας για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20.
Φτάνουν τόσα χαμένα χρόνια και ευκαιρίες, τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών δίνουν ελπίδες.

Σταύρος ΜιχαηλίδηςΔημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου