Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη


Σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη, το Σάββατο 24 Μαΐου 2014, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκο.
Την παραμονή των Εγκαινίων, τελέστηκε  Μέγας Αρ­χι­ε­ρα­τι­κός Ε­σπε­ρι­νός των Εγ­και­νί­ων, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και με την παρουσία του Χίώτη Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη.
Σήμερα το πρωί  άγημα του Στρατού μετέφερε στην εκκλησία τα Ιερά Λείψανα του Αγίου όπου τελέσθηκε με ιδιαίτερη κατάνυξη η Ιερά Ακολουθία των Εγκαινίων, αφού προηγουμένως διαβάστηκαν οι Ακολουθίες των Ωρών. Με πομπή ο Σεβασμιώτατος, ο κλήρος και ο λαός λιτάνευσαν τα Ιερά Λείψανα τρεις φορές γύρω από τον Ναό.
Στη συνέχεια  τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο κέντρο της Αγίας Τράπεζας, το λεγόμενο «φυτό», μαζί με τα ονόματα «υπέρ υγείας» και «υπέρ αναπαύσεως» που είχαν γράψει οι πιστοί. Η ειδική θέση στην Αγία Τράπεζα σφραγίστηκε με κηρομαστίχη.
Ακολούθησε η πλύση της Αγίας Τράπεζας και ο καθαγιασμός της με το Άγιο Μύρο και άλλα ειδικά καθαγιασμένα αρώματα. Επίσης καθαγιάστηκαν Ιερά Αντιμήνσια καθώς και τα τοιχώματα του Ιερού Ναού.Εν συνεχεία ανάφτηκαν με το Άγιο Φως τα Ιερά Καντήλια της Αγίας Τραπέζης, του Ιερού και του τέμπλου και τελέσθηκε πανηγυρικά η  πρώτη Θεία Λειτουργία, στον εγκαινιασμένο πλέον Ιερό Ναό.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ.Μάρκος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν εμφανώς και αφανώς για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.Κατά την διάρκεια της Τελετής των Εγκαινίων αλλά και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν μεταξύ του πολυαρίθμου πλήθους Πιστών, που προσήλθαν με κατάνυξη και ευλάβεια για να πάρουν μέρος προσευχόμενοι, στο σπουδαίο αυτό γεγονός των εγκαινίων,ο Βουλευτής Χίου κ. Τριαντάφυλλος Κώσταςο Αντιπεριφερειάρχης κ Γανιάρης Κώστας, ο Ταξίαρχος κ.Παπαπροκοπίου Γιάννης, ο Δημοτικός Σύμβουλος
κ.Κλεισσάς Ηλίας,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής κ. Ράγκος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Ε.Μ.Χίου, κ. Μονίαρος Ευθύμιος, οι Ευεργέτες του χωριού μας κ.κ.Λουκάς και Κούλα Κτιστάκη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου, κ. Φραγκούλης Ευάγγελος, ο Δασάρχης Χίου κ.Μπέλλας Κωνσταντίνος και ο τοπικός Σύμβουλος Καλαμωτής κ. Κανάριος Μιχαήλ

                                                          ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου