Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Ένας Καλαμωτούσης στολίζει.......την Συκιάδα.

Εμφάνιση 2013.12.18.4.jpg

 Λεφτά για … μπιχλιμπίδια στο Δήμο έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχουν. Για αυτό και ο εορταστικός διάκοσμος στα χωριά είναι ο απολύτως ενδεικτικός, πιο πολύ μπήκαν λαμπιόνια για να μην πούμε ότι δεν τοποθετήθηκαν. Εξαίρεση η Συκιάδα…
Τέτοια λάμψη στην πλατεία της δεν την είχε δει ούτε στις μέρες της επίπλαστης ευμάρειας του πρώην Δήμου Ομηρούπολης. Εξάμετρο φωτεινό δέντρο, φωτεινός Αγιοβασίλης και πολλά λαμπιόνια δίνουν ένα ασυνήθιστα λαμπερό τόνο στην πλατεία του χωριού.
Έλα όμως που και αυτή η λάμψη είναι … δανεική; Για την ακρίβεια Καλαμωτούσικη. Στηρίζεται στην προσφορά του συνταξιούχου ηλεκτρολόγου Αγ.Γλαβά,ο οποίος πρόθυμα ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση των Συλλόγων του χωριού και αφιλοκερδώς στόλισε μέρος του υλικού που διαθέτει στις αποθήκες του από την εποχή που ως εργολάβος στόλιζε τα χωριά της Ιωνίας και των Μαστιχοχωρίων.
Το περίεργο είναι ότι ο Άγγελος έγινε χαλί για τους σχεδόν άγνωστους του Συκιαδιώτες, ενώ το χωριό του, η Καλαμωτή, έχει ελάχιστα δημοτικά διακοσμητικά. Πώς να το επαναλάμβανε; Θυμάται ακόμα ότι πριν λίγα χρόνια, όταν πήρε πρωτοβουλία ανάλογη για το χωριό του, είχε βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα Καλαμωτής, κατηγορούμενος γιατί δεν είχε πάρει άδεια να φωταγωγήσει το χωριό του! Και κανένας Καλαμωτούσης δεν βρέθηκε να του συμπαρασταθεί.
Τα εορταστικά φώτα του, επομένως, κατέληξαν στη Συκιάδα, εκεί που την πρώτη βραδιά που έφεξαν, σε εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων,του είπαν χίλια ευχαριστώ.
Ξέρετε πόσους Γλαβάδες θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Δήμος και ο τόπος μας,
Πηγή Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου