Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Το " Σαββατόβραδο " αποχαιρέτησε το Γ.Περαντάκο, του Γ. Ξανθάκη.



Τραγουδώντας το «Σαββατόβραδο», το αγαπημένο του τραγούδι, που ο ίδιος απέδιδε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, αποχαιρέτησαν τον ακριβό συγγενή, μοναδικό συνάδελφο, πολύτιμο φίλο, εξαιρετικό συντοπίτη και συγχωριανό Γιώργο Περαντάκο, στο κοιμητήρι της Καλαμωτής,οι πολυάριθμοι δικοί του άνθρωποι, που μαζί με τα δάκρυά τους κατέθεταν ο καθένας τη δική του ανάμνηση απ’ αυτόν.

Μια πρωτοβουλία των αδελφών Μαρκέλλου και Σταμάτη Πούπαλου και του Μανώλη Στάθη, που έδωσε διέξοδο στον πόνο των συνεργατών του στο ΤΡΙΦΩΝΟ, Ερωφύλης και Δημήτρη Υφαντή, έγινε τραγούδι και μαζί τους όλοι οι παριστάμενοι αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο καλλιτέχνη,
όπως ακριβώς του άξιζε κι όπως –είναι βέβαιο- ο ίδιος θα επιθυμούσε. Άλλωστε οι στίχοι του Τάσου Λειβαδίτη σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, συμβόλιζαν απόλυτα την ιδιοσυγκρασία και τη χάρη του εκλεκτού, αλλά τόσο πρόωρα αποχωρήσαντα τραγουδοποιού.
Στην εξόδιο ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κκ Μάρκος, είχε συρρεύσει ένα τεράστιο πλήθος, στο οποίο κυριαρχούσε το μαύρο των φουστανιών των περισσοτέρων γυναικών, αλλά και των πουκαμίσων του ανδρικού πληθυσμού, αφού ο Γιώργος με την αναχώρησή του βύθισε σε ουσιαστικό και βαρύ πένθος, συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, Καλαμωτουσους και μη.
Ήταν όλος εκείνος ο κόσμος που γέμισε ασφυκτικά τη χωριοεκκλησιά της Καλαμωτής, για το ύστατο χαίρε, αλλά και τη μεσαιωνική πλατεία της «Άνω Πλιάτσας» και όλο τον περιβάλλοντα χώρο.
Με τραγικές φιγούρες, τη σύντροφό του, την ακριβή του Ράνια, με την οποία ακριβώς ένα χρόνο πίσω, στην ίδια εκκλησιά, έδωσαν τις αμοιβαίες υποσχέσεις του γάμου,ενώπιον Θεού και ανθρώπων, την πονεμένη μητέρα του, τον αδελφό του αλλά και την ευρύτερη οικογένειά του, ο θρήνος ήταν διαρκής και αφορούσε όλους, συγγενείς και μη.
Αγαπητός και ευπροσήγορος, ευγενής και βαθειά καλλιεργημένος καλλιτέχνης, αλλά και με συνέπεια, προγραμματισμό και ταλέντο, σημάδεψε ανεξίτηλα την πολιτιστική παραγωγική δημιουργία, την οποία, με «ορμητήριο» τη λατρεμένη του Καλαμωτή, διακτίνησε, μέσω των συνεργασιών του και το Φεστιβάλ ΑΞΑΝΕΜΟΣ, στη Νότια Χίο ,το νησί και το νομό της Χίου, το Αιγαίο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.
Το παρατεταμένο χειροκρότημα όλου αυτού του κόσμου, τόσο έξω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όσο και στο κοιμητήρι, ήταν το αντίο, αλλά όχι στερνό, στο λατρευτό του Γιώργο, αφού μας αφήνει παρακαταθήκη τις εξαιρετικές μουσικές και τις διαχρονικές ιδέες του, ενώ οι
λίγοι εκλεκτοί στίχοι του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ και στενού του φίλου, Γιάννη Ζαφείρη, εξέφρασαν τα συναισθήματά του για το μεγάλο εκλιπόντα.__

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου