Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανακήρυξη Ευεργετών, Λουκά Κτιστάκη και Κυριακής Κτιστάκη, από την Κοινότητα Καλαμωτής Χίου.

Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Κανάριος Μιχαήλ, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής, ζητούσε την ανακήρυξη ως Ευργετών της Καλαμωτής, τον καπ.Λουκά Κτιστάκη και την σύζυγο του Κυριακή Κτιστάκη.
Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή, με ημερομηνία 4 Φεβρουαρίου  2011
    Κε Πρόεδρε, με την επιστολή μου αυτή ήθελα να σας γνωστοποιήσω της απόψεις μου και να σας ζητήσω όποτε εσείς κρίνετε να συζητηθούν στο Κοινοτικό Συμβούλιο.Αυτές αφορούν την ανακήρυξη ως Ευεργετών του χωριού μας, τον καπ, Λουκά Κτιστάκη και την σύζυγο του Κυριακή Κτιστάκη, για την συνεχή προσφορά τους με σημαντικά ποσά, στην κατασκευή διαφόρων κοινοφελών έργων στο χωριό μας, στα τελευταία 25 χρόνια.
    Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης είναι το τρίτο παιδί από τα πέντε της Μαρίας και του Νικόλα Κτιστάκη, που γεννήθηκε στα Καρδάμυλα σε ένα φτωχικό σπίτι. Αυτοδημιούργητος με όπλο την θέληση και την πίστη του στο Θεό, έγινε ένας επιτυχημένος Εφοπλιστής, με αναγνωρισμένο κύρος και εκτίμηση μεταξύ των Ναυτιλιακών κύκλων.

  Συμπαραστάτη είχε σε όλη του την διαδρομή την χωριανή μας σύζυγο του Κυριακή, κόρη του Γεωργίου και της Μαρίας Σταμούλη.
      Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης έχοντας προσφέρει μεγάλο πατριωτικό, κοινωνικό,φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο, έχει δεχθεί πάρα πολλές Τιμητικές Διακρίσεις στην ζωή του.Αυτές που ξεχωρίζουν είναι, αυτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που τον ανακήρυξε Μέγα Ευεργέτη και Άρχοντα του Οικ. Πατριαρχείου, επίσης από την Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών, του απονεμήθει ο Χρυσούς Σταυρός Αξίας και η ανακήρυξη του ως Ευεργέτης στην γενέτειρα του τα Καρδάμυλα.
       Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης είναι ίσως από τους ελάχιστους που θεωρεί ότι ο πλούτος πρέπει με την μορφή ευεργεσιών να πηγαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ιδρύματα, φορείς, εκκλησίες. Και ο ίδιος δεν θέλει να λέει τίποτα γι΄αυτά.
                                                                                                  Μετά τιμής

                                                                                                Κανάριος Μιχαήλ 
                                                                                                Τοπικός Κοινοτικός
                                                                                                 Σύμβουλος Καλαμωτής.

Σε ένδειξη ηθικής αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς τους, το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμωτής αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη τους ως Ευργέτες.
Δημοσιεύουμε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμωτής
.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           ΚΑΛΑΜΩΤΗ 08-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012                                                                                               Αριθ.Πρωτ. 07/08-01-2012
ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ                                                                  ΠΡΟΣ  ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ                 Κον Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
                                                ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νο 5/2012

 ΘΕΜΑ. ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ Κου ΛΟΥΚΑ ΚΤΙΣΤΑΚΗ και Κας ΚΥΡΙΑΚΗΣ  ΚΤΙΣΤΑΚΗ

 Το Τοπικό Συμβούλιο Καλαμωτής λαμβάνοντας υπ΄όψιν την μεγάλη προσφορά τους στο χωριό με σημαντικά ποσά για την κατασκευή διαφόρων κοινοφελών έργων κατά τα τελευταία 25 χρόνια αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη αυτών ως Ευεργετών της Καλαμωτής.
     
                                                                ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                                                          ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ
                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΣ
    Ο καπ.Λουκάς Κτιστάκης έχοντας υψηλό αίσθημα φιλοπατρίας, φιλανθρωπίας, κοινωνικής αλληλεγγύης , μας δίδαξε  με το δικό του μοναδικό τρόπο την προσφορά  στην Πατρίδα, τον άνθρωπο, στην παιδεία και στον Πολιτισμό. Ειδικά στον άνθρωπο έδειξε το μεγαλείο που τον διακρίνει, όταν πριν από λίγο καιρό τον πλησίασε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής και του ανακοίνωσε ότι μία μαθήτρια του Σχολείου υπέστη από ατύχημα σοβαρά εγκαύματα και ήταν άμεση η εισαγωγή της σε ειδικό Νοσοκομείο, επειδή κινδύνευε η ζωή του παιδιού.
Ο καπ.Λουκάς Κτιστάκης αμέσως φρόντισε να γίνει η εισαγωγή σε ειδικό Νοσοκομείο με δικά του έξοδα και σήμερα η μαθήτρια υγιέστατη παίζει ανέμελα με της φίλες της στο χωριό.
Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης το διδακτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής,αποφάσισαν ομόφωνα να τιμήσουν τον καπ.Λουκά Κτιστάκη, δίνοντας  το όνομα του στο Νηπιαγωγείο Καλαμωτής.
Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης ευεργετεί διακριτικά, χωρίς να επιζητά την εφήμερη δόξα και την τιμή,δαπανώντας εδώ και 25 χρόνια τεράστια ποσά για τον τόπο του.Ευχόμεθα ο Θεός να τον έχει καλά μαζί με την οικογένεια του.


 
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου