Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Γιορτή Καρπουζιού " Καλαμωτουσομαγειρέματα " το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 στην έξω πλατεία της Καλαμωτής.

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

Ο Προοδευτικός Όμιλος Καλαμωτής στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Καλοκαιριού 2013, διοργανώνει για τον μήνα Ιούλιο και συγκεκριμένα το Σάββατο 13 Ιουλίου 2013 και ώρα 9.00 μ.μ. στην έξω πλατεία του χωριού τη Γιορτή καρπουζιού και τα Καλαμωτουσομαγειρέματα.
Θεϊκές γεύσεις από την Καλαμωτή, από τα εξαιρετικά προϊόντα των μερακλήδων παραγωγών του χωριού κι άλλες δοσμένες με το μεράκι και την τέχνη της νοικοκυράς της Καλαμωτής. Ακολουθεί γλέντι και χορός με ζωντανή ορχήστρα ταλαντούχων νέων της Καλαμωτής.
Για το μήνα Αύγουστο το πρόγραμμα ΠΟΚ περιέχει:
- Στις 11 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, στις 21.00, παράσταση από την Θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Β. με την κωμωδία «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου.
- Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 19.00, παιδική βραδιά, με παραδοσιακά παιχνίδια, Καραγκιόζη και παράσταση από παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής, με θέμα "Ο Καραγκιόζης γιατρός".
- 13 Αυγούστου 2013, στις 20.30 δρώμενο βασισμένο στον παραδοσιακό Καλαμωτούσικο Γάμο (1ο Μέρος). Περιλαμβάνει το προξενιό, το προικοσύμφωνο και καντάδες από κανταδόρους της Καλαμωτής.
- 15 Αυγούστου 2013 την ίδια ώρα το 2ο μέρος του γάμου, δηλαδή τη στεφάνωση, το γλέντι με το παραδοσιακό πιλάφι του γάμου, με κρέας κοκκινιστό, μαγειρεμένα με μεράκι και τη χωριάτικη νοστιμιά. Χορός με ζωντανή μουσική και ορχήστρα.
«Θα ξυπνήσει το παρελθόν της Καλαμωτής», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «και πρέπει να σας βρει έτοιμους, να συμμετέχετε στα δρώμενα και να δώσετε απαντήσεις, τι αλλάξατε από τότε, γιατί αλλάξατε, αν νοσταλγείτε τις χαρούμενες μέρες του με την απλότητα και το ρομαντισμό του, βλέπον-
τας να τριγυρνούν δίπλα σας, παλιές φιγούρες, για να μη λέτε, πως περπατάτε σε εντελώς διαφορετικές διαδρομές οι νεότεροι και οι σύγχρονοι Καλαμωτούσοι».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου