Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

«Αξάνεμος 2» το καλοκαίρι

ΟΙ ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ

Να φυσήξει «αξάνεμος» και στην Αμανή, τόπο της δικής του καταγωγής, ευχήθηκε ο Κ. Μουσουρούλης κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Καλαμωτουσίων Αττικής, το απόγευμα της Κυριακής.

Ο βουλευτής, εκτιμώντας το πολύ καλό αποτέλεσμα από τη θερινή φεστιβαλική διοργάνωση του Συλλόγου, πρόσφερε τη συνδρομή του σε οτιδήποτε θα μπορούσε να παρέμβει για τον «Αξάνεμο 2», τη δεύτερη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που το Δ.Σ. ετοιμάζει ήδη πυρετωδώς, για το προσεχές καλοκαίρι στο χωριό.

Η πρόεδρος Σ. Περαντάκου ανέφερε ότι η καλή οργάνωση και προετοιμασία απέδωσαν πέρα από το αναμενόμενο, με αποδοχή των μόνιμων κατοίκων του χωριού, των υπολοίπων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλης της Χίου. «Σήμερα έχουμε προτάσεις συνεργασίας από ομοειδείς συλλόγους των όμορων χωριών, τις οποίες μελετάμε και θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε, ώστε το Φεστιβάλ «Αξάνεμος» να αναπτυχθεί στο μέλλον σε όλο το νησί».

Πεπραγμένα

Κατά την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο «King George» της πλατείας Συντάγματος, έγινε αναφορά σε όσα ο Σύλλογος μπόρεσε να πραγματοποιήσει την τελευταία διετία από τις συναθροίσεις στην Αθήνα έως τη διοργάνωση εκδηλώσεων στο χωριό και δόθηκε η υπόσχεση της «επαναδιοργάνωσης» των «Συμβολισμών», της μουσικής εκδήλωσης που με τόση επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Κάτω Παναγίας, το βράδυ της Μ. Παρασκευής του 2008 και του 2009.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος Γενεαλογίας που εκπονεί ο Μ. Βαρλάς στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και για τους Καλαμωτούσους, της κατάρτισης δηλαδή του γενεαλογικού δένδρου ενός εκάστου, αφού σύμφωνα με τον ερευνητή η Καλαμωτή είναι από τα χωριά εκείνα που έχει διαφυλάξει ταξινομημένα αρχεία πριν το 18ο αιώνα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί για το σκοπό αυτό να επικοινωνεί είτε με το Μ. Βαρλά απευθείας, είτε μέσω του Συλλόγου.

Ενδιαφέρον προκάλεσε ακόμη η ανακοίνωση της δωρεάς της ιστοσελίδας που λειτουργεί από το 2000, www.kalamotinet.gr των Μαρ. & Αργ. Kανάριου, προς το σύλλογο, στη μνήμη των γονέων τους.

Τέλος έγινε απολογισμός των πεπραγμένων του ΔΣ και η απαλλαγή του, του οποίου έληξε η θητεία, πού όμως τα μέλη του Συλλόγου Καλαμωτούσων ανανέωσε δια βοής για τα δύο προσεχή έτη.

Εφημερίδα Πολίτης 26/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου