Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αποχωρεί από τη Δ’ Εθνική η ΑΕ. Καλαμωτής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποχωρεί από τη Δ’ Εθνική η ΑΕ. Καλαμωτής
Το τελευταίο διάστημα ακούγονταν πολύ έντονα στα ποδοσφαιρικά στέκια του νησιού πως η ΑΕ.Καλαμωτής δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Μία φημολογία που οι περισσότεροι δυσκολεύονταν (ή δεν ήθελαν) να πιστέψουν, αφού η ομάδα της Καλαμωτής αποτελεί έναν απολύτως «υγιές» και οργανωμένο σωματείο με ανθρώπους που αγαπάνε την ομάδα και ένα φίλαθλο κοινό που ήταν πάντα κοντά της.

Δυστυχώς όμως, η φήμη αυτή πήρε… σάρκα και οστά, και πλέον είναι είδηση!

Η ΑΕ.Καλαμωτής δεν θα κατεβεί να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική και αυτό αποτελεί επίσημη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου!



Η Διοίκηση της ομάδας συνεδρίασε στα γραφεία του σωματείου και ύστερα από συζήτηση και ανάλυση της υπάρχουσας κατάστασης, αποφασίστηκε η μη συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. (2010-2011).

Η πολύ δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη για εκείνους που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, αφού το Δ.Σ. του σωματείου ουδέποτε έκρυψε τις προθέσεις του. Η Διοίκηση κυριολεκτικά έχει… γονατίσει οικονομικά και αδυνατεί πλέον να ανταπεξέλθει στις υπέρογκες απαιτήσεις που επιφέρει η συμμετοχή στη Δ’ Εθνική, όπου τα έξοδα είναι τεράστια, ειδικά για τις μετακινήσεις (ταξίδια) και την πληρωμή της διαιτησίας.

Οι άνθρωποι της ΑΕ.Καλαμωτής πριν φτάσουν στην απόφαση αυτή, χτύπησαν πόρτες και αναζήτησαν λύσεις για την άνοδο της ομάδας στην Δ΄ εθνική , αλλά δεν βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν, λόγω και της δύσκολης οικονομικής κατάστασης και έτσι οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Ευελπιστούσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι η Ε.Π.Σ. Χίου μέσω του προέδρου της, που σημειωτέον είναι πρόεδρος της Δ’ Εθνικής και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος που αφορά το κόστος των μετακινήσεων, θα κατάφερνε να διευθετήσει ένα από τα τόσα προβλήματα αλλά δυστυχώς ούτε εδώ σταθήκαμε τυχεροί. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι της Ε.Π.Ο θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το πρόβλημα των επαρχιακών ομάδων και παράλληλα να βρουν μια λύση σε αυτό.

Η αποχώρηση της ΑΕ.Καλαμωτής από τη Δ’ Εθνική είναι αναμφισβήτητα ένα πελώριο πλήγμα για το Χιώτικο ποδόσφαιρο, το οποίο μένει χωρίς εκπρόσωπο στην Δ΄ εθνική.

Σημειώνουμε πως η ομάδα μας στα τρία τελευταία χρόνια έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή της παρουσία της στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Χίου, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Πρωταθλήματος την περσινή χρονιά.

Διαβεβαιώνουμε το χιώτικο κοινό και ιδιαίτερα τους φιλάθλους μας , ότι και φέτος παρά την εξαντλητική ποινή των -12 βαθμών (που είναι στο χέρι της ΕΠΣ. Χίου το αν θα ισχύσει η όχι) θα πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στο Πρωτάθλημα της Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου