Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

«Κέρδισαν τις μάχες οι συντεχνίες, χάσαμε τον πόλεμο ως έθνος»

«ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
 
Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των επισκέψεων των τομεαρχών της Ν.Δ., πριν από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο πρώην υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τεχνικού κόσμου και σήμανε προσκλητήριο συστράτευσης όλων των δυνάμεων της πατρίδας για να πάρουμε σύντομο εξιτήριο από την οικονομική κρίση. «Είμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο και τώρα απαιτείται να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Κοραή.
 
«Ο τόπος δεν χρειάζεται ωραία λόγια. Χρειάζεται μετρήσιμο και συγκεκριμένο έργο», ανέφερε, διαπιστώνοντας ότι ως χώρα πληρώσαμε πανάκριβα τους δημαγωγούς και τους λαϊκιστές. «Οι συντεχνίες κέρδισαν κατά κράτος τις μάχες που έδωσαν τις προηγούμενες δεκαετίες, το αποτέλεσμα όμως ήταν να χάσουμε τον πόλεμο ως έθνος», προσέθεσε.
 
Ρευστότητα – ανταγωνιστικότητα
Ο ίδιος επέμεινε ότι προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης οφείλει να είναι η τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στη συνέχεια της ανταγωνιστικότητάς τους. Για αυτά επέκρινε την κυβέρνηση ότι:
  • κατήργησε, χωρίς λόγο, τον επενδυτικό νόμο και ζήτησε να τον επαναφέρει άμεσα, δίνοντας έμφαση σε φορολογικά κίνητρα και στους τομείς του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της πράσινης ανάπτυξης.
  • περιέκοψε τις ενισχύσεις των επιχειρήσεων από τα αντίστοιχα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αποκλείοντας ακόμα και προτάσεις με πολύ υψηλή βαθμολογία.
  • η δραστηριότητα του ΤΕΜΠΜΕ έχει πέσει για φέτος 30 φορές πιο κάτω από αυτή που άφησε η κυβέρνηση της Ν.Δ.
 «Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την έξοδο από την κρίση», επανέλαβε πολλές φορές, κάνοντας αυτοκριτική για την ατολμία των κυβερνήσεων της Ν.Δ. να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα, να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα και να απελευθερώσει τις αγορές. «Επανάσταση ποιότητας χρειάζεται ο τόπος», κατέληξε, εκφράζοντας τα συγχαρητήρια στον Κ. Μουσουρούλη για τη δουλειά που εκπόνησε.

Απο την Εφημερίδα "Πολίτης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου