Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Η Επέτειος για τα 102 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό στην Καλαμωτή.
Η επέτειος για τα 102 χρόνια της Απελευθέρωσης της Χίου από τον τουρκικό ζυγό εορτάστηκε και φέτος με την απαιτούμενη μαγαλοπρέπεια στην Καλαμωτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.
 Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε η δοξολογία παρουσία όλων των Αρχών, μαθητών και αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής κα.Λελεκάνου Χρυσοφίλη.
 Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων. Στην συνέχεια έγινε απαγγελία  ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Η παρουσία της χορωδίας του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής έδωσε μια ξεχωριστή νότα στο Ηρώο των πεσόντων αδελφών μας. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Προοδευτικού Ομίλου με παραδοσιακές ενδυμασίες,παρουσία των επισήμων. 
Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά, από μαθητές των Σχολείων και από το χορευτικό του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής.

                                            ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

  


  
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου