Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ευχαριστώ του Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου

Αγαπητές συμπολίτισσες  και συμπολίτες,
νιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω ειλικρινώς για την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στο πρόσωπο μου. Δώσατε το μήνυμα της αλλαγής και της ανανέωσης που έχει ανάγκη ο τόπος.
Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής θα καταγραφούν ως μία ιστορική στιγμή στην πορεία της χώρας.
Η μεταπολίτευση έκλεισε τον κύκλο της και σήμερα απαιτείται από όλους μας συνειδητοποίηση των αλλαγών που επέρχονται και των ευθυνών που μας περιβάλλουν.
Πέρα από τις κομματικές αναλύσεις και τις εκλογικές μετατοπίσεις που θα αναλυθούν εκτενώς από όλους μας αργότερα, τώρα προέχει η χώρα να αποκτήσει υπεύθυνη κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού.
Η ετυμηγορία του λαού έδωσε σαφές προβάδισμα σε έναν εναλλακτικό πολιτικό δρόμο που επιθυμεί να δοκιμαστεί. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε και να προβληματιστούμε με γνώμονα το καλό της χώρας και όχι τις βραχυπρόθεσμες κομματικές απολαβές.
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τα επίχειρα της πολιτικής του, των λαθών του και των παραλείψεων του. Κυρίως πλήρωσε την αδυναμία του να αποβάλλει έναν καθεστωτικό κυβερνητισμό που δεν του έδωσε τη δυνατότητα να εκφράσει τις αγωνίες των νέων, αλλά και όσων αναζητούν το νέο. Καθηλώθηκε πολιτικά και ως συνέπεια και εκλογικά.
Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να ορίζει τις εξελίξεις. Πρέπει άμεσα να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όσο πληγωμένο και αν είναι. Το οφείλει σε όσους το στήριξαν και στη δημοκρατική παράταξη της χώρας που εκφράζει ανελλιπώς τα τελευταία 38 χρόνια.

Κώστας  Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου