Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου στην Κώμη.Ο Άγιος Ισίδωρος ήταν εκείνος που έβαψε με το αγνό και τίμιο αίμα του την ένδοξη και ιστορική Χιακή γη και έγινε ο πρώτος μάρτυς, ο οποίος εδραίωσε το δένδρο της Χριστιανικής πίστεως στο ευλογημένο νησί μας.
Ηγούμενοι φέτος της Εκκλησίας ήταν η επιτροπή της Αδελφότητας του Αγίου Ισιδώρου.
Το κατανυκτικό της θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του παπά Απόστολου Γαλάτουλα, και η προσέλευση πολλών συγχωριανών μας, που πήγαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου Ισιδώρου, έκανε όλους να αισθανθούν τη χάρη του.
Στη γιορτή παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φιλόδωρος Βιτέλλας, οι τέως Αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βεργίτσης, Γ.Μπελέγρης, ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Ευθύμιος Μονίαρος, ο Κοινοτικός σύμβουλος Σταμάτης Καμαριάς,ο τέως Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωάννης Ράγκος,ο τέως Δασάρχης Χίου Κωνσταντίνος Μπέλλας,οι τέως Κοινοτικοί σύμβουλοι Μιχαήλ Βαρλάς, Μιχαήλ Σταμούλας, Ιωάννης Πειραντάκος, οι ομογενείς Νικόλαος Μελλισσινός και Ξενοφών Μαϊστρος , ο Πρόεδρος της Α.Ε. Καλαμωτής Μιλτιάδης Σαραντινίδης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού και Ψυχαγωγικού Συλλόγου Αντώνης Κοσσένας, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Ευαγγελία Μισαηλίδου και ο Πρόεδρος των Φίλων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής Μιχαήλ Κανάριος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Ηγούμενοι πρόσφεραν παραδοσιακό φαγητό με αρκετό ούζο. Φεύγοντας οι προσκυνητές ευχήθηκαν στους ηγούμενους να είναι γεροί και του χρόνου να ξαναζήσουν την εορτή του Αγίου Ισιδώρου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου