Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Κραυγή απόγνωσης, από τον Γεώργιο Σαραντινούδη




 Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό του η Καλαμωτή , γνωστοποίησε στα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ ο Δικηγόρος και τέως Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σαραντινούδης\, λέγοντας ότι είναι εγκαταλελειμμένο από τις αρχές με αποτέλεσμα να γίνεται δύσκολη ως και επικίνδυνη η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων καθώς υπάρχει μια αυξημένη κίνηση τουριστών αυτές τις ημέρες ένεκα των αρκετών καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Οι καθημερινές εικόνες μονίμων κατοίκων και τουριστών να παρακάμπτουν σύρματα ώστε να είναι εφικτή η διέλευση τους από τις οδούς του χωριού είναι εξοργιστική . Η άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε πολίτη για απρόσκοπτη διέλευση από τις κοινόχρηστες οδούς και πλατείες παρεμποδίζεται με ευθύνη του Δήμου Χίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Οι κάτωθι εικόνες από τον οικισμό της Καλαμωτής δεν τιμούν ούτε τους κατοίκους, ούτε τους επισκέπτες,ούτε τους ασκούντες διοίκηση στο νησί.

Πέρσι τέτοια περίοδο ήταν η κάτωθι ανάρτηση μου.'Εκτοτε οξύνεται το πρόβλημα των κλειστών δρόμων στον οικισμό και χθες προστέθηκε άλλη μια οδός στην "πλούσια συλλογή" μας.Οι ιδιοκτήτες κωφεύουν, οι αρμόδιες υπηρεσίες Αρχαιολογίας και Δήμου Χίου δεν πράττουν τα δέοντα εδώ και χρόνια ,απλά κλείνοντας δρόμους,στερώντας από τον πολίτη το αναφαίρετο δικαίωμα απρόσκοπτης διέλευσης από κοινόχρηστη δημοτική οδό και μη εφαρμόζοντας όσα προβλέπει ο νόμος στην περίπτωση αδράνειας των ιδιοκτητών.

Η ζωή και η καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων εντός οικισμού ολοένα και δυσχεραίνεται με το συνεχές κλείσιμο των κεντρικών αρτηριών του οικισμού.Το χωριό προβάλλεται από κάποιες φωνές ως "βγαλμένο από τον Μεσαίωνα" όμως οι εικόνες των κλειστών δρόμων μόνο απόκρουση προκαλούν στους επισκέπτες και δυσαρέσκεια στους μόνιμους κατοίκους.

Ο Δήμος Χίου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου από κοινού πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουν όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία ,εστιάζοντας στα ακίνητα εξαιτίας των οποίων έχουν κλείσει οι δρόμοι, επεμβαίνοντας σε αυτά,κατόπιν προηγούμενης έγγραφης ειδοποίησης ιδιοκτητών και καταλογίζοντας στους ιδιοκτήτες προσαυξημένα τα ποσά των εργασιών.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής και ο αντιδήμαρχος Παντελής Καμπούρης επιθεώρησαν πρόσφατα τις εν λόγω οδούς, έχουν ιδίαν άποψη και μάλιστα σε προχτεσινή τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Δήμαρχος επέδειξε ενδιαφέρον, του εξέθεσα το νομοθετικό πλαίσιο και ότι πρέπει πλέον να παρθούν δραστικά μέτρα μέσα στο προαναφερόμενο πλαίσιο .
Όλοι περιμένουμε από κοινού της ενέργειες δρομολόγησης λύσεων από Δήμο Χίου και Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου , σε συνεργασία με το κοινοτικό συμβούλιο Καλαμωτής και τους τοπικούς φορείς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου