Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Μνημόσυνο για τα 16 χρόνια της μακαριστής Γερόντισσας Βρυαίνης, Καθοδηγούμενη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βοήθειας Χίου.






Σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, τελέσθηκε Μνημόσυνο για τα 16 χρόνια που έφυγε η Αγία Ηγουμένη - Βρυαίνη της Ιεράς Μονής Παναγίας Βοήθειας καί
 προσευχήθηκαν όλοι υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της

Εγεννήθηκε στη Μ. Ασία (Καράβουρνα) στο τέλος της δεκαετίας, του 1910. Το όνομά της ήταν Νίκη. Ενωρίς έχασε τον πατέρα της.Μετά τους πρώτους διωγμούς ήλθε ορφανή πλέον περί το 1925 στη Χίο.
Εφοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Ανώτερο Παρθεναγωγείο. Ήταν επιμελής και άριστη μαθήτρια, αλλά δεν το ετελείωσε μέχρι και την πέμπτη τάξη ˙ αφοσιώθηκε στην Παναγία μας.

Εγνώρισε τον Γέροντα, ο οποίος επροστάτευσε την οικογένειά της, έγινε μοναχή κατά τη δεκαετία του 1930. Εξελέγη ηγουμένη τον Δεκέμβριο του 1986.
Τα εγκώμια που είπαν οι μοναχές της Ιεράς Μονής την ημέρα της χειροτονίας της επιβεβαιώνουν την 20ετή πορεία της αείμνηστης Βρυαίνης, στο τιμόνι της Ιεράς Μονής της Παναγίας Βοήθειας.



                                              ...................
Ιδού, η μέρα έφθασε η τρισευλογημένη κι ανέβηκε στο θρόνο της η νέα Ηγουμένη. Σήμερα φεγγοβόλησε όλη η Εκκλησία, γιατί ο λύχνος στήθηκε επάνω στη λυχνία.
                                               
Όλη η φύσις σκίρτησε, όλη η Χίος χαίρει κι έτρεξαν όλοι ν' ασπασθούν το άγιο της χέρι.Ιδιαιτέρως χαίρεται όλη η Αδελφότης, γιατί πάλι, ανέλαβε τον θείο οδηγό της.

Κι ο Άγιος μας Γέροντας σήμερα στη χαρά μας ευφραίνεται και εύχεται εις την Γερόντισσα μας.Το είχε πεί πολλές φορές πως θέλει Ηγουμένη να βάλη στη Βοήθεια την ταπεινή Βρυαίνη.

Πάντα μαζί μας βρίσκεται κι όλα τα επιβλέπει,αλλά ιδίως σήμερα εδώ κοντά μας στέκει.Και χαίρεται κι αγάλλεται δια το ποίμνιο του, που είδε πως πληρώθηκε το θείο όνειρο του.




Εκοιμήθη τη 10η Φεβρουαρίου 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου