Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Lockdown από το Σάββατο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 



Σε lockdown μπαίνει η χώρα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, και για τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε λίγο μετά τις 12:00 της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανοικτά θα παραμείνουν τα σουπερμάρκετ, τα καταστήματα ειδών πρώτη ανάγκης τα φαρμακεία κ.λπ. τα ταχυφαγεία όλα δηλαδή όσα ήταν ανοικτά και τον Μάρτη.

Ανοικτοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς και όλα τα ειδικά σχολεία, ενώ κλειστά θα είναι τα γυμνάσια και τα λύκεια.

«Οδηγός είναι πάντα τα επιστημονικά δεδομένα. Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, φόβος για τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων που θα εξαγγείλω σήμερα», αναγνώρισε ο πρωθυπουργός. «Θέλουμε τους πολίτες σύμμαχους στην προσπάθεια, είμαστε μία ομάδα», είπε, τονίζοντας πως αποφασίστηκε να λάβει δραστικά μέτρα «νωρίτερα παρά αργότερα», καθώς υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Θα ακολουθήσει και συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων οικονομικών υπουργών για τα μέτρα στήριξης.

Πρόσθετα οικονομικά μέτρα

Αποζημίωση 800 ευρώ κι όχι 534 ευρώ θα λάβουν όσοι εργαζόμενοι έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής για τον μήνα Νοέμβριο, πέρα από το δώρο που έχει ήδη εξαγγελθεί.

Παράλληλα, επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο, ενώ θα δοθεί και μία εφάπαξ ενίσχυση 400 ευρώ σε όλους τους μη επιδοτούμενους, μακροχρόνια ανέργους.Πηγή Αστραπάρης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου