Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Τα 25 χρόνια από την θυσία του Υποσμηναγού Σ. Παναγυφτόπουλου, τίμησε την μνήμη του ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χίου.




 Σήμερα πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 11.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου, Αρχιερατική επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκο,στη μνήμη του αδικοχαμένου χειριστού της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγού Σ. Παναγυφτόπουλου στο χώρο της αναθηματικής στήλης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ενώσεως (απέναντι από τη βίλα Μίχαλου) παρουσία της συζύγου Αγγελικής και του Ίκαρου γιού Παναγιώτη.
Τον τίμησαν και δύο μαχητικά που πέρασαν την ώρα της κατάθεσης στεφάνων,

Πρόκειται για ένα καθήκον που επιτελεί ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών επί 25 χρόνια στη μνήμη του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του την ώρα του υπέρτατου καθήκοντος. Σύμφωνα με το ιστορικό της πτώσης, ο Υποσμηναγός Παναγυφτόπουλος κατέπεσε μαζί με το μαχητικό αεροσκάφος την 7η Νοεμβρίου 1994 στο σημείο της αναθηματικής στήλης, κατά την διάρκεια ασκήσεων αναχαίτισης και προτίμησε να παραμείνει στο αεροσκάφος αντί να εκτιναχθεί από αυτό, προκειμένου να το οδηγήσει σε πτώση εκτός κατοικημένης περιοχής.

Παρόντες στην επιμνημόσυνη δέηση η Διοίκηση του στρατεύματος και οι Αρχές του Τόπου μας.
Έγινε κατάθεση στεφάνων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Υποσμηναγού και στη συνέχεια εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος

Ο Μητροπολίτης Χίου απένειμε τιμητική πλακέτα στη οικογένεια και εξήρε τον
ηρωισμό του Παναγυφτόπουλου 
Ακολούθησε δεξίωση στο ξενοδοχείο Χανδρή όπου εδόθη τιμητική πλακέτα στην οικογένεια από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αξιωματικών Χίου Παύλο Καλογεράκη.
Από την οικογένεια εδόθη τιμητική πλακέτα στον Δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη.

Υποσμηναγός Στυλιανός Παναγυφτόπουλος

Γεννήθηκε στη Νίκαια Αττικής το 1966. Εισήλθε στη Σχολή Ικάρων { τμήμα Ιπταμένων } το Σεπτέμβριο του 1984 και αποφοίτησε τον Ιούνιο του  1988 με το βαθμό του Ανθυποσμηναγού {Ι}. Υπηρετούσε στην 342 ΜΠΚ { Μοίρα Παντός καιρού } της 114 ΠΜ { Πτέρυγας Μάχης }. 
Την 7η Νοεμβρίου 1994 και ώρα 2.20 το μεσημέρι, καθώς εκτελούσε πτήση σε προγραμματισμένη άσκηση με αεροσκάφος Mirage F- 1CG στη διαδρομή Τανάγρα - Λέσβος - Χίος συντρίβεται λίγα μέτρα από την παραλία στη Λεωφόρο Ενώσεως στο ύψος της Βίλας Μίχαλου. 
Άφησε πίσω τη σύζυγο του και των λίγων ετών γιό του, που και εκείνος ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων { τμήμα Μηχανικών } και είναι πλέον Αξιωματικός της ενδόξου Πολεμικής Αεροπορίας μας.

ΦΩΤΟΓΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου