Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή


Με κάθε μεγαλοπρέπεια και την δέουσα εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Παρασκευής στην Καλαμωτή.

Είναι η ημέρα που οι μόνιμοι κάτοικοι και τα ξενιτεμένα αδέλφια μας σκύβουν ευλαβικά στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας της όπως πραγματοποιήσει κάθε τι ωφέλιμο και πρέπον, για τον καθένα προσωπικά, αλλά να συνδράμει, να αγιάσει,να θεραπεύσει,όλους όσους αντιμετωπίζουν κάθε είδους πρόβλημα υγείας.


Την παραμονή της εορτής τελέσθηκαν οι Ιερές Λειτουργίες του Αγιασμού,του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο, των πρωτοπρεσβυτέρων,κ.κ. Δημήτριο Γαϊλα,Απόστολο Γαλάτουλα και διάκονος Απόστολου Λάρδα με αρτοκλασία,και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τιμώντας και λαμβάνοντας την ευλογία της Αγίας Παρασκευής.


Ο Σεβασμιότατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θέλοντας να τιμήσει την καθηγήτρια των μαθητικών του χρόνων κα Καλλιόπη Βιτέλλα του Νικολάου από την Καλαμωτή,καθιέρωσε ένα βραβείο, που θα το δίνει στον καλύτερο μαθητή του Λυκείου Καλαμωτής, που θα έχει τον μεγαλύτερο βαθμό στα Μαθηματικά στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Φέτος ο Σεβασμιότατος το έδωσε στον μαθητή Σταύρο Γιακουμή από τα Μεστά.Επίσης ο Μητροπολίτης θα δώσει και ένα άλλο βραβείο από του χρόνου σε όποιον εισαχθεί στην Νομική σχολή στη μνήμη του Νικολάου Αμύγδαλου.Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού.

Τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη της Αγίας Παρασκευής ο Υφυπουργός Εργασίας κ,κ Νότης Μηταράκης ο πολιτευτής της Ν.Δ Σταύρος Μιχαηλίδης, o Aντιπεριφερειάρχης Γιαννης Ξενάκης ο Ταξίαρχος Δημήτρης Αυγερινός, ο τ.Ταξίαρχος Σάββας Χατζημόσχος, ο τ.Ανντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεράσιμος Φουρλάνος και ο Πολιτευτής της Ν.Δ Αιμίλιος Ευαγγελινός.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου