Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ένας ανερχόμενος σεφ, δημιουργεί φανταστικές γεύσεις στο Πυξάρι στην παραλία της Κώμης




Αν φας μία φορά το φαγητό του, δεν θα  ξεχάσεις ποτέ την γεύση του. Είναι ο
Νικόλαος Γαλάτουλας  ο σεφ στο Πυξάρι που μαζί με τα αδέλφια του, Ανδρέα και Αλέκο άνοιξαν τον περασμένο Δεκέμβρη στην όμορφη παραλία της Κώμης έναν υπέροχο χώρο.
 Ο Νικόλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο. Τελείωσε το Ιο ΕΠΑΛ Χίου το 2οο9. Παρότι πέρασε στις Πανελλαδικές στο Τμήμα Ηλεκτρολογίας στην Χαλκίδα και όμως δεν πήγε, λόγω της έφεσης που είχε από παιδί να παρακολουθεί τον πατέρα του να μαγειρεύει, έναν εξαιρετικό σεφ με 35 χρόνια θητεία στο Νοσοκομείο Χίου. 
Του άρεσε φυσικά να τρώει μα κυρίως να απολαμβάνει αυτό που τρώει. Και αποφάσισε να σπουδάσει στην σχολή Μαγείρων του ΟΑΕΔ το 2011 - 2013.
Κάπως έτσι ο Νικόλας ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία.
 Όταν ήρθε η ώρα της πρακτικής είχε την τύχη να την κάνει για 2 χρόνια δίπλα στον πατέρα του στο Νοσοκομείο Χίου. 
Στη συνέχεια εργάστηκε σε μαγαζιά της Χίου και απέκτησε εμπειρία στην Αρτοποιϊα και στην Ζαχαροπλαστική. Ανήσυχος και θέλοντας να τελειοποιήσει της γνώσεις του, ο ιδανικότερος τρόπος ήταν να μπεί στα μυστικά της γαστρονομίας, πράγμα που έκανε. 
Την πρώτη φορά τον Δεκέμβρη του 2017 σε σεμινάριο στην Θεσσαλονίκη αποκτώντας την βεβαίωση Χημείας Μαγειρικής.
Την δεύτερη φορά πάλι στην Θεσσαλονίκη στο εργαστήρι μαγειρικής Cooking Workshop Consulting με δάσκαλο τον εξειδικευμένο σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλο   απέκτησε την βεβαίωση στο σεμινάριο νέων συνταγών.
Σήμερα μαζί με τα αδέλφια του δίνοντας όλη τους την γνώση και την δυναμική τους στο Πυξάρι, θέλουν να αλλάξουν τα βράδια σας και να γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός.

Το Πυξάρι είναι το μαγαζί με την αναλλοίωτη ομορφιά και τις γεύσεις που μυρίζουν Ελλάδα. 


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου