Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Δεκάδες κόσμου, διαδήλωσε για την ελληνικότητα της Μακεδονίας στην Πλατεία Βουνακίου




Αψηφώντας τον βροχερό καιρό δεκάδες Χιώτες ένωσαν τη φωνή τους με τους χιλιάδες κόσμου που κατέκλεισε την πλατεία Συντάγματος, διαδηλώνοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και τη μη χρήση του όρου για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων.
Άτομα κάθε ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων, ο ιερός κλήρος αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης έδωσαν τη δική τους απάντηση στην προκλητικότητα των Σκοπίων φωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι μία, αδιαίρετη και ελληνική.
Από το βήμα της πλατείας Βουνακίου ο κεντρικός ομιλητής Π. Καλογεράκης αναφέρθηκε στους κινδύνους της σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων, το αποτέλεσμα θα παραμείνει το ίδιο.
«Να έχουμε τον νου μας γιατί καραδοκούν  χίλιοι δυο καλοθελητές, που έχουν αλλότριους σκοπούς ως προς τις εθνικές ταυτότητες των εθνών. Να  καταστήσουμε σαφές ότι δεν θυσιάζουμε την ιστορική μας μνήμη και  την ταυτότητα», είπε ο ίδιος.
Στην προσπάθεια να πληγούν οι Έλληνες στη γλώσσα, στη θρησκεία και στον πολιτισμό τους αναφέρθηκε από την πλευρά του αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να αποτιμήσουν καλά το μήνυμα του κόσμου.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Μ. Βουρνού που τόνισε ότι η χρήση του όρου Μακεδονία υποδηλώνει τις αλλοτριωτικές διαθέσεις των Σκοπίων.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Στ. Μιχαηλίδης καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων ενώ μήνυμα απέστειλε και Βουλευτής Χίου Ν. Μηταράκης.
Των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων και ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης.
Πηγή.   PolitisChiosgr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου