Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Με τιμώμενο πρόσωπο τον Λέανδρο Ρακιτζή η πίτα τoυ Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής



Παρουσία του Δημάρχου και των Πρυτανικών αρχών, σε μια πολύ ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συλλόγου Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής.  Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Χιακής καταγωγής εφημέριος του Ιερού ναού  Ευαγγελιστρίας Ν. Ερυθραίας, πατέρας Χρίστος. Η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και αναφέρθηκε στους στόχους του συλλόγου, που είναι η επικοινωνία των μελών μέσω  των δραστηριοτήτων του, η αρωγή ιδρυμάτων και ιδιωτών που έχουν ανάγκη και η προβολή υγιών προτύπων, μέσω των ατόμων που επιλέγουν και τιμούν.  Τον ετήσιο  οικονομικό απολογισμό παρουσίασε η ταμίας του συλλόγου κ. Αγγελική Καρμίρη.
Πολλές οι δωρεές του συλλόγου: για αγορά τροφίμων 600€, για γεύμα το καλοκαίρι στα παιδιά της Κιβωτού στη Χίο 300€, στο Ίδρυμα Αγίας Άννας στη Ν. Κηφισιά 300€, στην «Κιβωτό» 500€, στο Λύρειο Ίδρυμα 300€, στο Πολιτιστικό Νέας Ερυθραίας για την αγορά προτζέκτορα και οθόνης 445€, σε νεαρό στη Χίο, με ανεπάρκεια νεφρού για κάλυψη των ιατρικών του εξόδων, 400€ και τέλος στο Γηροκομείο Χίου 500€.
 Χαιρετισμό απηύθηνε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος που ευχαρίστησε το σύλλογο για την πολιτιστική και όχι μόνο παρουσία του και αναφέρθηκε στην πνευματική παράδοση της Χίου.
Θερμό χαιρετισμό απηύθηνε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος Δημόπουλος και τόνισε την ακεραιότητα του κ. Ρακιτζή.
 Τιμώμενο πρόσωπο ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής, τον οποίο παρουσίασε ο επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρης Λινός. Ο κ. Λινός αναφέρθηκε στο ιστορικό Λύκειο Χίου, όπου φοίτησε με τον κ. Ρακιτζή και ζωντάνεψε ένα ταξίδι αναμνήσεων στη σχολική τους ζωή. Ο κ. Ρακιτζής ευχαρίστησε τον  Σύλλογο και τον κ. Λινό για την τιμητική παρουσίαση που του έγινε και αναφέρθηκε σε σημαίνοντα ιστορικά γεγονότα που αφορούσαν τη περίοδο της νιότης του και εν συνεχεία, με ιδιαίτερη ευαισθησία και χιούμορ, στη μαθητική ζωή του στη Χίο. Τέλος με ένα πλατύ χαμόγελο, που πάντα τον συνοδεύει, ευχαρίστησε αυτούς που παρευρέθηκαν σε μια τόσο ιδιαίτερη συναισθηματικά εκδήλωση για το ίδιο και το Σύλλογο.
 Ο κ. Νίκος Ανδρουλακάκης στο πιάνο και η κ. Βάσω Ανδρουλακάκη τραγούδησαν τα κάλαντα. Ακολούθησε μικρή δεξίωση.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος,  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος Δημόπουλος, η πρώην Δήμαρχος Ν. Ερυθραίας κ. Βασιλική Ταμβάκη, ο πρώην αντιπρύτανης και νυν μέλος της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Κρεατσάς, ο αντιπρύτανης κ. Ζωγράφος, η Πρόεδρος του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. κ. Έφη Κούτση,  η δημοτική σύμβουλος κ. Μαρία Χριστίνα  Τσιάμα, καθηγητές Πανεπιστημίου και δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου