Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

!Στις 11 Ιουνίου 2016, Εγκαίνια Μουσείου Μαστίχας παρουσία Παυλόπουλου


Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του Μουσείου Μαστίχας και όλα δείχνουν ότι το ταλαιπωρημένο από την προσφυγική κρίση τουριστικό προϊόν μας θα ενισχυθεί από τις αρχές του καλοκαιριού από τη δυνατότητα επίσκεψης σε ένα μοναδικό παγκοσμίως μουσειακό χώρο. Στο ημερολόγιο του επιτελείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς έχει κυκλωθεί η 11η Ιουνίου ως η προαποφασισμένη ημέρα εγκαινίων. Ήδη το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ετοιμάζει τις προσκλήσεις σε τοπικούς παράγοντες, ανθρώπους των Τεχνών και εκπροσώπους του Τύπου από όλη την Ελλάδα. Η πολύ σημαντική ευκαιρία ανάδειξης του νησιού μας ενδέχεται να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση αν επαληθευτεί η πληροφορία ότι από την Προεδρεία της Δημοκρατίας έγινε ήδη αποδεκτή η πρόσκληση ώστε το Μουσείο Μαστίχας να εγκαινιασθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα είναι δε η δεύτερη επίσκεψη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο νησί μας σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Μεγάλη σημασία

! Η πορεία δομών σαν το Μουσείο Μαστίχας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πρόσωπο που καλείται κάθε φορά να τις ... τρέξει. Βρέθηκε στο πηδάλιο της Βιβλιοθήκης της Βέροιας ο Γ. Τροχόπουλος, εκτινάχθηκε από το πουθενά κι έγινε διάσημη σε όλο τον κόσμο. Η περίπτωση του Μουσείου Μαστίχας είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, καθώς ως νησί αποδεχθήκαμε την εκχώρηση της προβολής της ιστορικής διαδρομής της μαστίχας στο πολιτιστικό σκέλος ενός τραπεζικού ιδρύματος. Ωστόσο, αν ο διευθυντής και το σχήμα διοίκησης του Μουσείου δεν είναι άριστοι γνώστες του συνολικού ιστορικού του συνεταιριστικού κινήματος στο νησί μας και της δύσκολης
ανθρωπογεωγραφίας της μαστιχοπαραγωγής είναι βέβαιο πως, τουλάχιστον για την αρχή, η ομαλή μετάβαση σε μια περίοδο χωρίς προβλήματα θα είναι ριψοκίνδυνη. Διάθεση παρεμβατισμού δεν υφίσταται, ούτε εξάλλου ζούμε με αυταπάτες καθοδήγησης των αποφάσεων. Ωστόσο η διοίκηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος έχει τη λύση ... στα πόδια της.
Αναμφίβολα ο πρώην πρόεδρος της Ε.Μ.Χ., Κώστας Γανιάρης, πιστώνεται σημαντικό μέρος από
την υλοποίηση του Μουσείου. Στη διορατικότητά του και στην τόλμη του να επιβάλλει τη συνεργα-
σία με το ΠΙΟΠ οφείλεται πρωτίστως το γεγονός ότι σήμερα, έπειτα από μια εξαετία οικονομικής
ύφεσης, το Μουσείο Μαστίχας κόβει κορδέλα και το έργο δεν κόλλησε πουθενά. Ενδεχόμενα μία
πρόσκληση από τη «μεγάλη Κυρία», όπως ο ίδιος συνήθιζε να αποκαλεί την κ. Στάικου, να γίνονταν
δεκτή από τον Κωστή προκειμένου να οδηγήσει εκ του ασφαλούς το Μουσείο.Π.πολίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου