Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η ομιλία του Β.Μεϊμαράκη, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου



    
Η κατάμεστη αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου γέμισε με προσδοκίες και φιλοδοξίες μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Β.Μεϊμαράκη, που επισκέπτεται τη Χίο με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση του νησιού.
Σε ένα κοινό που χαρακτηρίζονταν από ηλικιακό όρο εμφανώς αυξημένο και λιγοστή νεολαία, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. παρέκαμψε αρκετές λεπτομέρειες μέχρι να φτάσει να «ζεστάνει» το κοινό με ατάκες που τελικά αποζητούσαν οι περισσότεροι.
Χωρίς καμία σαφή αναφορά στο γεγονός ότι το νησί έδωσε στη Νέα Δημοκρατία διαδοχικά το μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε σχεδόν βέβαιος για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών της 22ας Νοεμβρίου, υποσχόμενος παράλληλα μια επόμενη μέρα για τη Νέα Δημοκρατία χωρίς τραύματα, όπως δήλωσε. «Και πάλι φίλοι ανεξάρτητα από αυτό που θα ψηφίσετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε στο κομματικό κοινό και για το πώς ο ίδιος οραματίζεται την παράταξη, ξεκαθαρίζοντας ότι για το μέσο νεοδημοκράτη, ούτε το όνομα αλλάζει, ούτε το σήμα. «Δεσμεύομαι ότι με Μεϊμαράκη πρόεδρο, θα επαναφέρω τον πυρσό στο σήμα του κόμματος για να τιμήσουμε την ιστορία μας», τόνισε, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα επανίδρυσης. «Δεν ξαναχτίζω τη Ν.Δ. από την αρχή. Θα απευθυνθούμε στην ιστορία μας και στη βάση μας. Πρώτα στους νεοδημοκράτες και μετά στην κοινωνία. Πρώτα με όσους θέλουν να λέγονται νεοδημοκράτες και μετά με όσους περαστικούς θα βρεθούν στις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών», υπογράμμισε, στέλνοντας και μήνυμα σε όσους προσπαθούν να εμφανίσουν την εκλογική διαδικασία «ανοικτή» για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει. «Είναι λάθος. Ζήτησα να έχουμε εκλογικό κατάλογο εγγεγραμμένων. Να μην ψηφίσει ο κάθε περαστικός αλλά να υπάρχει μια διαδικασία. Δεν μπορούν να τσουβαλιάζουν τους νεοδημοκράτες που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την παράταξη με όσους τώρα θέλουν να έρθουν να ψηφίσουν. Όλους τους θέλουμε, αλλά στις εθνικές εκλογές. Οι όροι των εσωκομματικών εκλογών πρέπει να είναι νεοδημοκρατικοί. Κι όταν φτιάξουμε το σπίτι μας να κοιτάξουμε και τους άλλους. απευθύνομαι λοιπόν στο νεοδημοκράτη και όχι στην κοινωνία» υποστήριξε από το βήμα του Ομηρείου.


 Όχι στο debate και στον μαζοχισμό της κριτικής
Αναφορικά με το αίτημα που υπέβαλλαν οι συνυποψήφιοι του για διενέργεια debate, ο κ. Μεϊμαράκης ήταν απόλυτος. «Δεν πάω και δεν πρόκειται να πάω σε debate. Δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν από τους συνυποψήφιους μου, ίσα ίσα που εγώ πιστεύω στην άμιλλα. Οι εχθροί είναι έξω από το κόμμα. Εμείς και πάλι φίλοι θα είμαστε. Ο δημόσιος μαζοχισμός της κριτικής έχει όρια», τόνισε, προχωρώντας και σε μία διευκρίνιση αναφορικά με την ηλικιακή διαφορά του από τους άλλους υποψηφίους προέδρους. «Ποιος είναι αδιάλειπτα από το 1974 στο κόμμα; Ποιος μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που εγώ ανέλαβα. Αυτό να μην το ξεχάσετε στις 22 Νοέμβρη και να ψηφίσετε. Μόνο έτσι θα μειώσετε την ροή των περαστικών που επιθυμούν να αλλοιώσουν την εκλογική διαδικασία», υπογράμμισε.
 «Δεν ψηφίσαμε μέτρα»
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτενώς και στις πολιτικές εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται από την καταιγίδα μέτρων που προωθεί η κυβένρηση. «Η Ν.Δ. δεν ψήφισε μέτρα. Ψηφίσαμε πρόγραμμα, χρονοδιαγράμματα και στόχους. Ας μην μας λένε λοιπόν τι ψηφίσαμε. Όλα αυτά που βιώνει η κοινωνία είναι αποτέλεσμα των μέτρων που προωθεί η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμένου», υποστήριξε, τονίζοντας ότι από τις 23 Νοέμβρη η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο και κανένα υφεσιακό μέτρο. 
«Διαφήμιζε το παρακράτος»
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, κυρίως με αφορμή τα όσα είπε στην εκπομπή του Μπιλ Κλίντον στο CNN, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη. «Διώχνει συστηματικά όλους τους επενδυτές. Με πρόθεση. Πήγε στην εκπομπή του Κλίντον κι έλεγε ότι μπορούν να γίνουν επενδύσεις αν δώσεις χρήματα κάτω από το τραπέζι ή αν ξέρεις να σε προωθήσει κάποιος πολιτικός. Είναι δυνατόν η χώρα να εμπιστεύεται αυτόν τον άνθρωπο» αναρωτήθηκε.
Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι στα εθνικά θέματα και με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, του οποίου ζήτησε την παραίτηση, η Ν.Δ. δεν κάνει εκπτώσεις. «Σήμερα είναι μια αμφιβολία που σπέρνει ο κ. Φίλης για την γενοκτονία των Ποντίων. Αύριο θα είναι το όνομα των Σκοπίων και μεθαύριο κάτι άλλο. Καλώ τον πρωθυπουργό με αφορμή την επικείμενη επίσκεψή του στην Τουρκία να σταματήσει κάθε τέτοια προσπάθεια. Ο υπουργός δεν μπορεί να εκφράζει προσωπικές απόψεις. Θα είμαστε αμείλικτοι με τα εθνικά θέματα και το δηλώνω απερίφραστα», ξεκαθάρισε. Πηγή.POLITIS CHIOS.GR

                                                ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από την άφιξη, την λιτανεία των Ιερών Εικόνων των Αγίων Βικτώρων και το δείπνο που παρέθεσαν προς τιμήν του Β. Μεϊμαράκη















  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου