Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Στη Χίο Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας



Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στη ΝΔ έχει ήδη ξεκινήσει, τα επιτελεία των υποψηφίων οργώνουν και τη Χίο εντείνοντας τις προσπάθειες τους πρωτίστως για να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των μελών του κόμματος να συμμετέχουν στις εκλογές και δευτερευόντως να προτιμήσουν τον υποψήφιο που οι ίδιοι στηρίζουν.
Οι μέρες πλέον είναι μετρημένες μέχρι τις 22 του Νοέμβρη, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στη ΝΔ με δυο υποψήφιους αρχηγούς να έχουν επίσημα ανακοινώσει τις επισκέψεις τους στο νησί.
Στη Χίο ο Β. Μεϊμαράκης
Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στη Χίο ο Β. Μεϊμαράκης, υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ. Αμέσως μετά την άφιξη του, ο κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις και στη λιτάνευση των εικόνων των Αγίων της Χίου.
Στη συνέχεια, στις 19.30 στο Ομήρειο, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μιλήσει στα μέλη και στους φίλους της ΝΔ και  ακολούθως θα παραστεί σε γεύμα που θα του παραθέσουν τα στελέχη του κόμματος στη Χίο.
Την επομένη από το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Χίου ακολουθώντας όλο το εορταστικό πρόγραμμα, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.
Το πρωινό της ίδιας μέρας θα έχει συνάντηση με στελέχη του κόμματος.
Την Κυριακή ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Την Κυριακή φτάνει στη Χίο ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος θα πραγματοποιήσει ομιλία στις 18.30 στο «Χανδρής».
Η διαδικασία
Δέκα κάλπες θα στηθούν σε όλο το νομό με πιθανότερα «εκλογικά κέντρα» τα πρώην  δημαρχεία στην περιφέρεια και τα νυν Δημαρχεία σε Χίο Οινούσσες και ψαρά. Αναλυτικά από μια κάλπη θα έχουμε στις Οινούσσες και τα ψαρά, δυο στην πόλη της Χίου, κι από μία σε Βολισσό, Καρδάμυλα, Ομηρούπολη, Θυμιανά
Καλλιμασιά, Πυργί. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7.00-19.00
Την τελική απόφαση για το πού ακριβώς θα «στηθούν» οι κάλπες θα την πάρει
η εκλογική νομαρχιακή επιτροπή η οποία αποφασίζει και για όλα τα άλλα διαδικαστικά των εκλογών.
Αναγκαία η συμμετοχή
Η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων στην εκλογική διαδικασία αποτελεί ζητούμενο για το επιτελείο της ΝΟΔΕ που στοχεύει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή τουλάχιστον 1500 νεοδημοκρατών στη διαδικασία.
«Θεωρούμε τη συμμετοχή επιβεβλημένη. Είναι μια από τις κορυφαίες κομματικές διαδικασίες με δεδομένο ότι ο αυριανός πρόεδρος ίσως είναι και ο αυριανός πρωθυπουργός της χώρας. Γι αυτό είναι σημαντικό ο κόσμος μας να συμμετέχει και να επιλέξει τον καλύτερο γι αυτήν τη θέση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου Π. Μανωλάκης.πηγή.Politischios.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου