Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Διήμερη εκδρομή στην Μυτιλήνη, πραγματοποίησε ο Ψυχαγωγικός και Κοινωνικός Σύλλογος Καλαμωτής.

Διήμερη εκδρομή στις 31 Αυγούστου 2015 και 1η Σεπτέμβρη 2015  πραγματοποίησε στη Μυτιλήνη ο Ψυχαγωγικός και Κοινωνικός Σύλλογος Καλαμωτής.





Την πρώτη ημέρα πρώτος σταθμός, ο Πρόεδρος Αντώνης Κοσσένας και τα μέλη του Συλλόγου προσκύνησαν στην Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.Σήμερα το Μοναστήρι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς απ΄όλο  τον κόσμο.Στη Μονή λειτουργεί ξενώνας για τους προσκυνητές.Το Μοναστήρι Βρίσκεται στην περιοχή της Θερμής.

Δεύτερος σταθμός, 
προσκύνημα στον Ταξιάρχη του Μανταμάδου.
Ο Ταξιάρχης είναι προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου αλλά θεωρείται και προστάτης ολόκληρου του νησιού.
O Ναός του Tαξιάρχη γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο. Mια στην κανονική του γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου και τη δεύτερη, την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. H ημέρα της πανήγυρης των εγκαινίων επικράτησε εκείνης της εορτής του Αρχαγγέλου. Mια εβδομάδα πριν από την Κυριακή των Μυροφόρων ο Nαός ανοίγει διάπλατα τις πύλες του και δέχεται χιλιάδες των προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης.

Τρίτος σταθμός στον Μόλυβο.Τον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό, περπατώντας τα μέλη του Συλλόγου, από το επιβλητικό κάστρο και τα στενά στρωμένα από πέτρα, καλντερίμι, γοητεύθηκαν με τά χρώματα, τα αρώματα και μαγεύθηκαν για την φυσική του ομορφιά.

Τέταρτος σταθμός η Πέτρα.
Τα μέλη του Συλλόγου γευμάτισαν στην μαγευτική παραλία της Πέτρας και στη συνέχεια προσκύνησαν στην εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, η οποία είναι κτισμένη πάνω σε βράχο όπου έχουν λαξευτεί στη βορεινή του πλευρά 114 σκαλοπάτια που οδηγούν στην εκκλησία.
Αποτελεί σημαντικό προσκύνημα του νησιού και τόπο έλξης επισκεπτών κατά την ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και της περιφοράς του επιταφίου.

Στη συνέχεια πέρασαν από την Καλλονή και από την Σκάλα Καλλονής, τελευταίος σταθμός της πρώτης ημέρας και επιστροφή στην πόλη της Μυτιλήνης αργά το απόγευμα, όπου διανυκτέρευσαν στο Ξενοδοχείο - ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ -

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ

Την δεύτερη ημέρα οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την αγορά της Μυτιλήνης και στη συνέχεια επισκέφθηκαν την Αγιάσο και το Πλωμάρι όπου γευμάτισαν στην όμορφη παραλία του Αγίου Ισιδώρου.
Χρέη ξεναγού έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Κοσσένας.
Επιστροφή το απόγευμα στην Μυτιλήνη και αναχώρηση για Χίο με το πλοίο ΑΡΙΑΝΔΗ στις 8.00 μ.μ.













































ΦΩΤΟ: LESVOSGREECE.GR











                      

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου