Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ελπίδα με προοπτική η υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.



Η Χριστιάνα Δ. Καλογήρου με καταγωγή από την Μυτιλήνη  είναι σήμερα

Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου – Οικονομολόγος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην  ΑΣΟΕΕ) με ειδίκευση στην Οικονομική Ανάλυση.
Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ της ΑΣΟΕΕ από το 1982 έως το 1987 και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αποφοίτων της ΑΣΟΕΕ από το 1988 έως το 1989. Μέλος της ΟΚΕ Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Νέας Δημοκρατίας από το 1994 έως το 1995. Μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού της Ν.Δ. από το 2001 έως το 2002 και μέλος του τομέα της Ν.Δ. για την παρακολούθηση της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το 2002.
Εξελέγη βουλευτής Λέσβου από το 2004 έως το 2007. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων καθώς και της Επιτροπής  Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος με εισηγήσεις για την «Ανακύκλωση» (Μάιος 2007) και «ΑΠΕ- Αιολική Ενέργεια» (Μάιος 2006), οι οποίες δημοσιευτήκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής , όπου η εισήγηση της  με θέμα «Η νησιωτική πολιτική ως αναπόσπαστο τμήμα των πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης» (Ιούνιος 2005)  έγινε ομόφωνα δεκτή.
Έχει εκπροσωπήσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Περιβάλλον και κλιματικές αλλαγές» (Ιούνιος 2007), στην Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη της ΓΣΕΕ με θέμα «Αμίαντος Κίνδυνοι και Επιπτώσεις» (Νοέμβριος 2006), στο Μεσογειακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε  στο Μαρόκο με θέμα:
«Αγώνας εναντίον της βίας κατά των γυναικών» (Νοέμβριος 2005), στο συνέδριο για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» στη Λέσβο (Σεπτέμβριος 2005), στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο με θέμα «Εθνικός Στρατηγικός Σχεδιασμός Ανάπτυξης» (Ιούλιος 2005), στο συνέδριο εκπροσώπων Βαλκανικών κοινοβουλίων για θέματα παιδείας και περιβάλλοντος στο Μαυροβούνιο (Απρίλιος 2005), στη διοργάνωση του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα « την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ευκαιρίες στην επιχειρηματικότητα των νέων» (Μάρτιος 2005), σε ημερίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με θέμα «Προβληματισμοί για την μεταολυμπιακή περίοδο» (Δεκέμβριος 2004), στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Οι γυναίκες στα κέντρα λήψης των αποφάσεων» (Οκτώβριος 2004) καθώς και στο Πανελλήνιο Συνέδριο για το «Φυσικό Περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη» (Ιούνιος 2004).

Εργάστηκε ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του Διοικητού ΙΚΑ από 1989 έως το 1993.  Στην εταιρεία  Sanitas- SanitasΑ.Ε ως BudgetOfficerαπό το 1994 έως το 1995 και ως Οικονομική Διευθύντρια της ίδιας εταιρείας από το 1995 έως το 1997. Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας VIANOXΑ.Ε., ενώ από το 2000 έως το 2002 άσκησε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή και Οικονομικού Διευθυντή της VIANOXA.E. Από το 2002 έως 2003 υπήρξε μέλος Διοικητικών Συμβουλίων και οικονομικός σύμβουλος ανωνύμων εταιρειών. Από το 2007 έως το 2012 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης έργων.Έχει συντάξει διάφορες ερευνητικές εργασίες με θέματα σχετικά με την οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη:

  • Περιφερειακή Ανάπτυξη και επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία,
  • Μακρο-οικονομικά Μεγέθη και αναπτυξιακές επιπτώσεις,
  • Δείκτες όρων εμπορίου και προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας,
  • Το μέγεθος του δημόσιου τομέα στις χώρες της Ε.Ε. –Συγκριτική ανάλυση των αιτιών μεταβολής,
  • Ιδιωτικές Επενδύσεις και πως επηρεάζονται από την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική.
Το 2008 πρωτοστάτησε στην Ίδρυση του Κέντρου Προώθησης Νησιωτικής Πολιτικής του οποίου και  έκτοτε είναι Πρόεδρος.


Η Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Θεόδωρο Βαλσαμίδη, Περιφερειακό Σύμβουλο, σε Ξενοδοχείο της Χίου όπου συνάντησε αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ.που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της. Ο Θεόδωρος Βαλσαμίδης γεννήθηκε στη Χίο και έζησε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στην Καλαμωτή, όπου υπηρέτησε ο πατέρας του ως δάσκαλος επι 12 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου