Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Tαχυ-Διυλιστήριο νερού Φράγματος Κατράρη για την ύδρευση Καλαμωτής και Δ.Ε.Ιωνίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής Ιωάννης Ράγκος, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χ κ. Μιχαήλ Φυτούση και κοινοποίηση στον Δήμαρχο Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη,τους ενημερώνει ότι παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν, σχετικά με την σύνδεση και παροχή από το ταχυδιυλιστήριο πρώτα στο δίκτυο της Καλαμωτής και κατόπιν στο δίκτυο της Δ.Ε.Ιωνίας, όταν αυτό ετοιμασθεί και είναι έτοιμο για λειτουργία και χρήση, εν τούτοις εξακολουθεί να συζητείται ότι " η ΔΕΥΑΧ θα συνδέσει πρώτα το δίκτυο της Ιωνίας και πιθανότατα να μην συνδεθεί το δίκτυο της Καλαμωτής καθόλου.
Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής , μεταξύ άλλων τους υπενθύμισε ότι στο δίκτυο της Καλαμωτής υπάρχει νερό μιας γεώτρησης από τις δύο που ενοικιάζει η ΔΕΥΑΧ από τον Συνεταιρισμό Μαστιχοπαραγωγών Καλαμωτής, της οποίας το νερό είναι ακατάλληλο για χρήση
{ θάλασσα και κλπ } και επομένως θα ήταν ακατανόητο να επιτρέψουν την παροχή νερού για ύδρευση σε οποιασδήποτε άλλη περιοχή, πριν να πάρουν οι ίδιοι, που θα υποστούν και τις πολλές και τεράστιες κακές συνέπειες της κατασκευής του φράγματος στην περιοχή τους.
Προτείνει λοιπόν άμεσα η ΔΕΥΑΧ να  αποστείλει ένα έγγραφο στην Κοινότητα Καλαμωτής, διαβεβαιώνοντας τους ότι η σύνδεση του δικτύου της ύδρευσης της Καλαμωτής θα συνδεθεί πρώτα με το ταχυδιυλιστήριο και ότι αν δεν έχει γίνει ακόμα, να αποσταλούν τεχνικοί για να μελετήσουν το που και πως θα γίνει η σύνδεση με το δίκτυο της Καλαμωτής, λύνοντας συγχρόνως και οποιεσδήποτε τεχνικές  δυσκολίες αν υπάρχουν.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ Τ.Σ. ΚΑΛΑΜΩΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  Μ  ΡΑΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου