Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Θετική η Διοίκηση της ASTRA στη δρομολόγηση Αεροσκάφους στη γραμμή Αθήνας - Χίου - Σάμου στη συνάντηση που είχαν ο Δήμαρχος Χίου Π.Λαμπρινούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κ.Γανιάρης.


Η πρόθεση της Astra να δρομολογήσει αεροσκάφος στη γραμμή Χίου – Αθήνας, εφόσον η τοπική κοινωνία στηρίξει την εταιρία επιβεβαιώθηκε στη δίωρη συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Τρίτης στη συμπρωτεύουσα ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ.Γανιάρης με τον ιδιοκτήτη της θεσσαλονικιάς εταιρίας Ι. Ζλατάνη.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν διάφορα ενδεχόμενα με τα δύο επικρατέστερα να αφορούν τη δρομολόγηση αεροσκάφους σε απευθείας πτήση Χίου – Αθήνας ή την πραγματοποίηση τριγωνικού δρομολογίου Αθήνα- Χίος- Σάμος, Σάμος- Χίος- Αθήνα.
Τα παραπάνω σενάρια εξυπηρετεί η πρόσφατη αδειοδότηση της Astra από την Υ.Π.Α. για τη δημιουργία τεχνικής βάσης στην Αθήνα εκτός από τη Θεσσαλονίκη όπου είναι η μόνιμη βάση.
Π. Λαμπρινούδης- Δήμαρχος Χίου
«Άμεσα οι αποφάσεις»
«ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ», ΛΕΕΙ Ο Π. ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

«Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της Astra προκειμένου να δώσουμε μία διέξοδο στο πρόβλημα των ακριβών αεροπορικών εισιτηρίων που έχει δημιουργήσει το μονοπωλιακό καθεστώς λειτουργίας της Ολυμπιακής.
Αυτές οι τιμές είναι απαγορευτικές και επιεικώς απαράδεκτες για αυτούς που θέλουν να επισκεφθούν το νησί μας. Φανταστείτε ότι το αντίτιμο για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης – Αθήνας είναι 50 ευρώ ενώ από Αθήνα για Χίο 144,75 ευρώ.
Κάναμε μία σοβαρή συζήτηση με τους υπεύθυνους της Astra και διαπιστώσαμε ότι η εταιρία όντως μπορεί να καλύψει τη συγκεκριμένη γραμμή με τη διάθεση ενός αξιόπιστου αεροσκάφους. Είμαστε σε καλό δρόμο και δηλώνουμε αισιόδοξοι ότι τελικά αυτή η αξιόπιστη εταιρία θα μας συνδέσει με την Αθήνα.
Δεσμευτήκαμε να πούμε περισσότερα όταν επιτευχθεί η συμφωνία. Σε 10 ημέρες θα έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις και από πλευράς των δύο νησιών και από πλευράς της Astra».
Κ. Γανιάρης – Αντιπεριφερειάρχης Χίου
«Υπάρχει η δυνατότητα»

«Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας έναρξης δρομολογίων από την εταιρεία στη γραμμή Χίου – Αθηνών. Διαπιστώθηκε η επιχειρησιακή δυνατότητα της Εταιρείας για την έναρξη τριγωνικού δρομολογίου στη γραμμή Αθήνα – Χίος – Σάμος – Αθήνα το προσεχές χρονικό διάστημα.
Οι σχετικές συζητήσεις θα συνεχιστούν, με βασικό ζητούμενο από την πλευρά των τοπικών αρχών της Χίου τη βελτίωση των αεροπορικών συγκοινωνιών και τη μείωση της απαράδεκτα υψηλής τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων».

Ι. Ζλατάνης – Ιδιοκτήτης «Astra»
«Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε»

«Μας τιμά το γεγονός ότι τόσο ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ Γανιάρης μαζί με την αντιπροσωπεία από τη Σάμο επέλεξαν να αποταθούν στην εταιρία μας προκειμένου να συνδεθούν αεροπορικά με την Αθήνα.
Μας ρώτησαν αν μπορούμε να καλύψουμε τη γραμμή και η απάντησή μας ήταν θετική, διότι διαθέτουμε και ικανό στόλο αεροσκαφών και πιλότους αλλά και πλήρωμα καμπίνας. Ήδη υπάρχει και η τεχνική βάση της Αθήνας εκτός από αυτή της Θεσσαλονίκης γεγονός που μας διευκολύνει αρκετά.  
Συζητήσαμε διάφορα ενδεχόμενα όμως επί του παρόντος δεν πάρθηκε καμία απόφαση. Εμείς δηλώσαμε την πρόθεσή μας να καλύψουμε τη γραμμή με το Avro 112 θέσεων, για το οποίο υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να δρομολογηθεί σε τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχει βέβαια ένα θέμα με τις καλοκαιρινές πτήσεις όπου η δραστηριότητα της εταιρίας είναι αυξημένη λόγω των πτήσεων charter αλλά ακόμα δεν έχουμε φθάσει σε αυτό το επίπεδο συζητήσεων.
Ο κ. Λαμπρινούδης θα επανέλθει στο επόμενο διάστημα ώστε να λάβει και τη σύμφωνη γνώμη των θεσμικών του οργάνων και να ξεκινήσουμε τη συζήτηση, αυτή τη φορά επί της ουσίας».
πηγή. Πολίτης.

1 σχόλιο: