Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή του Βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, στον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κων/νο Μουντζούρη, για το Λιμάνι της Χίου.



Κύριε Γενικέ,
Όπως σας είναι, ήδη, γνωστό, κοινή διεκδίκηση της κοινωνίας της Χίου αποτελεί, κατά την τελευταία δεκαετία, η δημιουργία νέου, σύγχρονου κεντρικού λιμένα στο νησί, εξαιτίας της ακαταλληλότητας του υπάρχοντος λιμανιού να ελλιμενίσει μεγάλα πλοία.

Για το θέμα έχει επανειλημμένως ασκηθεί κοινοβουλευτικός έλεγχος και έχουν πραγματοποιηθεί και σχετικές συσκέψεις. Από τις απαντήσεις των αρμοδίων για το θέμα Υπουργείων, μεταξύ άλλων, προκύπτουν ζητήματα χρηματοδότησης, καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης, στην περιοχή που έχει επιλεγεί να κατασκευαστεί ο νέος λιμένας, αλλά και διατύπωσης της επίσημης θέσης της ΥΠΑ, γιατί το έργο γειτνιάζει με τον Αερολιμένα του νησιού και είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επέκταση του διαδρόμου. Παραταύτα, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί κάποια σαφής και οριστική απάντηση για την υλοποίηση ή όχι του εν λόγω έργου.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, θεωρώ απαραίτητο να υπάρξει ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τις όποιες εξελίξεις, αλλά και σχετικά με την ένταξη της χρηματοδότησης του έργου στο ΕΣΠΑ.
Σε αναμονή της απάντησής σας, είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συνεργασία.


Με εκτίμηση,

Κώστας Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Ν. Χίου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου