Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Eθνική Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμωτή.














Την ημέρα της Εθνικής Επετείου "28η Οκτωβρίου 1940" στην Καλαμωτή πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.
Το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες της εκκλησίας.Στις 8.00 π.μ. έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Βαμβακά του χωριού.Στις 10.45 τελέσθηκε δοξολογία στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.Στην δοξολογία ήταν παρόντες,ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μαστιχοχωρίων κος Κλεισσάς Ηλίας,ο Δημοτικός Σύμβουλος  κος Σουρέλας Σταμάτης, η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων κα Βαρλά Ρούλα, ο τέως Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου κος Ξενάκης Γιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής κος Ράγκος Ιωάννης, οι Τοπικοί Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δαμαλάς Μιχαήλ,και Κανάριος Μιχαήλ,οι προϊστάμενοι των Δημ. υπηρεσιών,.μαθητές και μαθήτριες,καθώς και πλήθος κόσμου.Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου Καλαμωτής κα Παπλού Μαρία.
Στη συνέχεια στο Ηρώο των πεσόντων έγινε προσκύνημα και μνημόσυνη δέηση όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το πανάκριβο δένδρο της λευτεριάς.Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές των σχολείων,Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των ενδόξων νεκρών.Στη συνέχεια έγινε μεγάλα παρέλαση από τους μαθητές των σχολείων στην πλατεία Βαμβακά.
Και τέλος με την παρουσία των επισήμων,πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι μαθητές του χορευτικού του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου